Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Змінено плату за доставку газу: як і скільки платитимуть українці

Змінено плату за доставку газу: як і скільки платитимуть українці

Українці з нульовим споживанням газу платитимуть мінімальну вартість за його транспортування, заявив очільник Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк на брифінгу. «Вчора Нацкомісія схвалила вже акт, згідно з яким люди, у яких нульове споживання, отримуватимуть мінімальну платіжку, тобто будуть платити мінімальні кошти за транспортування», — сказав він. Так, середнє значення плати за розподіл природного газу по Україні для побутових споживачів складе:

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Закарпатські нардепи вимагають у Прем’єра призупинити рішення про плату за транспортування газу
  • 2,8 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 39 куб. м в рік) – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;
  • 8,8 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 126 куб. м в рік) – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;
  • 21,9 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 314 куб. м в рік) – для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення.
Реклама

Читайте також: 

За словами Тарасюка, зовсім нічого не платити за обслуговування газових мереж не можна, оскільки споживач має платити за можливість доступу до інфраструктури. «Транспортування — це обслуговування мереж, це не плата за користування. Це плата за те, щоб газ завжди був підведений, і завжди був під тиском, і щоб в будь-який час відкрили конфорку і він працював, щоб працювала аварійна служба, техніки ... Плата за транспортування була, є і буде", — наголосив Тарасюк.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно