Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Програму розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки фінансуватимуть. Уряд ухвалив Постанову

Програму розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки фінансуватимуть. Уряд ухвалив Постанову

Програму розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки фінансуватимуть. Уряд ухвалив Постанову

Програму розвитку регіону Українських Карпат на 2020-22 рр. ухвалили у 2019 році після Указу Президента. Однак при формуванні держбюджету на 2020 рік коштів на її реалізацію так і не передбачили. Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком народні депутати від Закарпаття: Роберт Горват, Валерій Лунченко, Василь Петьовка та Владіслав Поляк наголосили про важливість та потрібність цієї програми для мешканців гірськх територій.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно Постанови Кабміну, проекти, передбачені Програмою, відтепер зможуть фінансуватися коштами субвенції, котра виділяється місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток. Відповідні зміни Уряд вчора передбачив своїм рішенням. Тож частина проектів для Закарпаття, Івано-Франківщини, Буковини, Львівщини отрмають шанс на втілення.

Згідно інформації, опублікованоюю Мінрегіоном: «Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Реклама
Читайте також:
Деяким українцям дадуть грошову допомогу. Відомо, кому виплатять від 570 до 4120 грн допомоги

Змінами, зокрема, передбачено, що субвенція розподіляється між областями та м. Києвом з дотриманням таких критеріїв: 80% – відповідно чисельності населення, яке проживає у регіоні; 20% – для регіонів, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75% середнього показника по Україні.

Реклама

Фінансування здійснюється за умови відповідності проектів і заходів пріоритетам, визначеним у регіональних стратегіях розвитку та планах соціально–економічного розвитку відповідних територій. Вони повинні відповідати оптимальним мережам соціальної інфраструктури та доступності публічних послуг у відповідних сферах, забезпечувати комплексне вирішення проблеми. Також області повинні мати актуальну містобудівну документацію та затверджені проекти будівництва, передбачити співфінансування з місцевих бюджетів. Проекти мають бути завершені у поточному році.

За рахунок субвенції можуть реалізовуватись проекти будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, у тому числі щодо енергоефективності та енергозбереження, водопостачання,  водовідведення та теплопостачання, за наявності схеми теплопостачання населеного пункту. Також здійснюватися заходи Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 роки, екологічні та природоохоронні заходи, придбаватись медичне обладнання та комунальний транспорт.

У 2020 році субвенція, в першу чергу, надається для реалізації проектів будівництва, спрямованих на забезпечення покращення якості надання послуг у галузі освіти, охорони здоров’я та спорту.

Реклама

Також субвенція спрямовується на завершення проектів будівництва з терміном реалізації до трьох років, які розпочато у попередні роки за її рахунок.

Постанову розроблено Мінрегіоном з метою удосконалення Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно