Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чого очікувати від долара на початку весни

Чого очікувати від долара на початку весни

Банкіри та аналітики прогнозують збереження курсу гривні на рівні 24,3 – 24,8 грн. за дол. в березні.

ВІДЕО ДНЯ

«Лютий на валютному ринку проходив досить спокійно. Ми бачили невеликі коливання долара в межах 10 копійок. Головним маркет-мейкером на ринку, як і раніше, є Нацбанк, який постійно згладжує різкі коливання в будь-який бік. Курс останнім часом перебуває в межах 24,50 UAH/USD, що є поточним індикатором для ринку. Головними продавцями валюти на ринку є великі агроекспортери і металурги», – прокоментував Ярослав Кабін, директор департаменту казначейства «Ідея Банку».

При цьому банкір зазначив, що нерезиденти-покупці ОВДП вже не так сильно присутні на ринку, що свідчить про поступове згасання інтересу до українського держборгу.

Реклама
Читайте також:
Україною ширяться фальшиві долари: як розпізнати підробку

«У березні можливе зростання пропозиції валюти з боку агроекспортерів у зв’язку з підготовкою до нового сезону, але регулятор буде намагатися й надалі надлишок валюти викуповувати з ринку. Тому в березні ми очікуємо курсовий коридор 24,00-24,80 грн. за дол.», – підкреслив він.

Реклама

У свою чергу Євгенія Ахтирко, аналітик Concorde Capital, також прогнозує відносну стабільність курсу гривні найближчим часом.

«У лютому на міжбанку пропозиція валюти перевищує попит, тому відчувається ревальваційний тиск. Відповідно до думки учасників ринку, підтримку валютному ринку надав продаж валюти аграріями і металургами. Водночас, Нацбанк намагається завадити надмірному зниженню курсу, виступаючи активним покупцем валюти. Найбільш ймовірно, що в таких умовах курс перебуватиме біля позначки 24,5 UAH/USD», – зазначила аналітик Concorde Capital.

Водночас, за її словами, традиційний весняний приплив валюти з боку аграріїв, швидше за все, збережеться. «Наразі складно передбачити чинники, які могли б вчинити істотний девальваційний тиск на гривню. Не виключено, що валютний ринок знову буде піддаватися психологічним атакам, пов’язаним з передбаченнями з приводу «піраміди ОВДП, яка впаде», – підсумувала вона.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно