Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні гривня різко впала. Нацбанк назвав причини

Сьогодні гривня різко впала. Нацбанк назвав причини

Національний банк пов’язує нинішні хвилювання на валютному ринку України із впливом короткострокових психологічних чинників. Про це йдеться в коментарі НБУ щодо ситуації на валютному ринку.

ВІДЕО ДНЯ

В НБУ кажуть, що готові підтримувати стабільність гривні."Нинішня ситуація на українському валютному ринку – міжбанківському та готівковому – склалася під впливом насамперед психологічного чинника, який, ймовірно, має короткостроковий ефект. Національний банк має достатньо резервів для згладжування коливань курсу гривні – сьогодні міжнародні резерви України становлять 26,8 млрд дол. США, що є найвищим рівнем з листопада 2012 року", – йдеться в коментарі.

Читайте також:
Долар перетне нову позначку, — експерти
Реклама

Курс долара до гривні за пів дня 10 березня зріс одразу на 20 копійок. Сталося це через ситуацію на глобальному фінансовому ринку, що спричинили розповсюдження коронавірусу і розрив домовленостей між учасниками ОПЕК. Якщо продаж долара на Міжбанку о 9-й годині 10 березня стартував з 25,20 то станом на 13:00 курс зріз вже до 25,42 грн/дол.

Схожа ситуація також спостерігається і з євро. У цьому випадку починалося все з 28,62 грн/євро, а вже по обіді курс зріс на 24 копійки та становив 28,86. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно