Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні через карантин трохи зросли ціни на бюджетні авто

В Україні через карантин трохи зросли ціни на бюджетні авто

Потреба перебувати вдома призвела до того, що кількість переглядів пропозицій про продаж автомобілів дещо зросла, проте дзвінків продавцям з метою поцікавитись тим чи іншим автомобілем детальніше, стало менше. Зменшилась і кількість проданих автомобілів, – щоправда, лише на «вторинці». Нових автомобілів, – принаймні у перші тижні карантину, – продалось більше, ніж зазвичай.

ВІДЕО ДНЯ

Однією з причин, яка пояснює такий стан справ, може бути припинення переоформлення сервісними центрами МВС вживаних авто, що й стримує частину покупців. Адже скористатись варіантами з нотаріальними довіреностями чи договорами купівлі-продажу, а пізніше переоформити машину на себе, як бачимо, готові не всі. Натомість нові автомобілі у СЦ МВС продовжують реєструвати. 

Читайте також:
Долар під 30 та сильна інфляція: уряд погіршив макропрогноз на 2020 рік
Реклама

Щодо цін. У перші тижні карантину продавці зайняли вичікувальну позицію. Одні сподівались, що обмеження швиденько скасують, інші просто не бачили вагомих підстав щоб скидати чи підвищувати ціни на свої авто. Проте на третій тиждень деякі зміни все ж стали помітними.

Зокрема, дещо зросли середні ціни на бюджетні авто, такі як Daewoo Lanos чи ВАЗ-2109. Також трішки більше почали просити власники за ЗАЗ «Сенс» та «класичні» ВАЗ-2104, -05, хоча на інші моделі ВАЗ ціни або не змінились, або дещо знизились. Тобто, наразі підстав стверджувати що громадяни терміново шукають як зберегти мобільність після зупинки міжміського громадського транспорту, немає. Є перші ознаки того, що зріс інтерес до низки найдешевших на ринку авто, проте варто відстежити інформацію за ще 1-2 тижні, щоб отримати більше даних, та відмежувати їх від сезонних коливань цін, а тоді й робити висновки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно