Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Експерт назвав розмір зарплати, щоб українці не їхали на заробітки

Експерт назвав розмір зарплати, щоб українці не їхали на заробітки

Обіцянки уряду про дешеві кредити не втримають заробітчан. Більшість тих, хто повернувся під час карантину вимушено, поїдуть назад за кордон.

ВІДЕО ДНЯ

Про це сказав президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

“95 відсотків українців ніколи не задумуються над тим, щоб відкрити власну справу. Та й відкривати ресторани й бари, як рекомендує міністр економіки, неперспективно. В українців немає грошей, щоб витрачати на походи в ресторан. Відповідно, цей бізнес не окупиться”, – пояснює експерт.

Реклама

Нещодавно соціологічна група “Рейтинг” провела опитування 19 400 людей в 24 містах. 61% молоді від 18 до 29 років думають про те, щоб поїхати на заробітки за кордон. У віці від 39 до 49 років кожен другий хоче поїхати заробляти за кордоном. 45% всіх опитаних на запитання: “Чому ви хочете поїхати за кордон?” – відповіли, що не мають достатньо грошей на нормальний рівень життя.

“Ніхто не має права втримувати українців, бо тим самим уряд порушує свободу пересування громадян. І ці намагання можуть закінчитися відставкою уряду. Втримати заробітчан зможе тільки зростання економіки. Більшості достатньо заробляти 600 доларів, аби залишитися в Україні. Але сьогодні немає такої зарплати. Медіанна зарплата по всіх регіонах становить 7600 гривень. Аби залишити українців удома, їм треба платити 18 тисяч гривень, з урахуванням нового курсу долара. В умовах економічної кризи зробити це неможливо”, – пояснив експерт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно