Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зеленський підтримав новий податок: скільки потрібно буде платити

Зеленський підтримав новий податок: скільки потрібно буде платити

Президент України Володимир Зеленський підтримав доопрацьований законопроект №3131-д, яким передбачено оподаткування паїв.

ВІДЕО ДНЯ

Про це Володимир Зеленський заявив під час візиту на Волинь.

"Чесно кажучи, я за (законопроект 3131-д). Це один з тих законів, який виводить з тіні весь сектор фермерства. Всі повинні бути білими, сірих і чорних не повинно бути. Саме про це закон", – висловився Зеленський.

Реклама
Читайте також:
Ціни на електроенергію зростуть: відомо, коли

За його словами, податки повинні платити всі виробники, однак важливо, щоб законопроект не торкнувся звичайних селян, які тримають городи для себе.

Реклама

Скільки доведеться платити

Наприклад, якщо у власника є 4 га паїв, які він здає в оренду приватному фермеру та отримує за це, як частіше за все і буває, не гроші, а продукцію, за рік він має сплатити державі приблизно 5000-6000 грн податку. Варто зазначити, що нормативна грошова оцінка 1 га земельної ділянки у різних регіонах України різна.

Кому доведеться платити

Як пояснив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", к.е.н. Леонід Тулуш, податкове зобов’язання "застосовується до будь-яких земельних ділянок с/г призначення, а не лише до паїв. Тобто всі ділянки, на яких щось сіється, садиться, скошується (як у випадках із сіножатями) чи пасеться (як у випадку із пасовищами), незалежно від того, кому вони належать і як використовуються, будуть оподатковуватись.

Читайте також:
Зеленський заговорив про долар по 30 грн: що тоді буде з комуналкою, газом і цінами
Реклама

Відповідно, якщо земельна ділянка с/г призначення будь-якого спрямування (навіть присадибна ділянка, тобто город при будинку) перевищуватиме 1 га, за неї слід буде сплачувати податок.

Економіст також додав, що на нарахування податку не впливають жодні фактори, як-то наявність форс-мажору (наприклад, знищення врожаю внаслідок посухи чи інших несприятливих кліматичних умов). Принаймні, в законопроєкті нічого з цього приводу не зазначається.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно