Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жива, штучна чи, можливо, ялинка в горщику? Яку купити та які ціни

Жива, штучна чи, можливо, ялинка в горщику? Яку купити та які ціни

Новий рік 2021 вже скоро, а разом з ним і чимало клопотів по вибору новорічних подарунків, прикрас і, звичайно ж, ялинки. Остання завжди викликає традиційне запитання, яку ставити: живу або купити штучну? З одного боку, жива ялинка – це багаторічна традиція, це приємний аромат хвої, це натуральність… Водночас всі розуміють, що дане деревце зрубали заради кількох святкових днів.

ВІДЕО ДНЯ

З іншого боку – виробництво штучної ялини із пластику й металу теж не дуже-то й допомагає екології. Попри стереотип, штучна ялинка може "жити" десяток-два років. Далі її викидають. Звичайно, є плюси в штучної ялинки, наприклад, зниження ризику домашніх пожеж, до яких можуть призвести висушені живі дерева; також вони підходять тим, у кого алергія на аромат хвої; це економія грошей протягом багатьох років; це відсутність голок по всій підлозі. Ну і найголовніший – заради новорічних святкувань не потрібно було нищити вічнозелене деревце.

Читайте також:
Новий рік 2021: рік якої тварини буде за східним гороскопом
Реклама

То ж купити штучну ялинку чи живу?

Живі ялинки, куплені перед Новим роком, не обов’язково завдають шкоди лісу. Звичайно, у продажу можна зустріти ялинки, зрубані браконьєрами – саме тому важливо не брати їх з рук. У Закарпатті, приміром, лісівники на спеціально відведених плантаціях вирощують ялинки для подальшого пересадження в екосистему. Звичайно ж, періодично такі плантації потребують прорідження. Відповідно, є можливість придбати новорічне деревце, при цьому, навіть, допомігши природі. Адже  гроші від продажу такої ялинки, купленої в лісгоспі, йдуть на відновлення лісу у подальшому – а значить, принесуть скоріше користь природі. Такі легальні ялинки обов’язково будуть мати відповідні чіпи.

Жива, штучна чи, можливо, ялинка в горщику? Яку купити та які ціни – 01
Реклама

В останні роки певним трендом є купляти ялинки в горщику. Це екологічно, стильно і, певною мірою, по-новому. Після використання у ролі атрибута новорічного свята таке деревце можна залишити рости на балконі, висадити його у дворі, або, на крайній варіант, повернути (є сервіси, які пропонують такі ялинки напрокат).

Які ціни?

Ціна штучної ялинки залежить від її висоти та пишності. За метрову ялинку доведеться викласти від 400 грн. Це найпростіші варіанти. Якщо ви захочете штучну ялинку з ефектом засніження, з шишками чи з дизайнерською підставкою, готуйтесь викласти від 1 тисячі гривень. Тут все залежить від вашого гаманця. Інтернет рясніє різними пропозиціями. Наприклад, є варіанти так званої ельфійської 3D ялинки (на фото нижче) за майже 15 тисяч гривень.

Жива, штучна чи, можливо, ялинка в горщику? Яку купити та які ціни – 02
Реклама

Купити штучну ялинку можна і повністю прикрашену та з гірляндами. Ціна такої красуні стартує від 1500 гривень.

Щодо живої ялинки (наголошуємо – легально зрубаної та із чіпом), то ціни стартують від 100 гривень і можуть досягати кількох тисяч. Зазвичай такі ялинкові базари влаштовують лісгоспи, у яких вартість найнижча. Середня ціна на ялинки висотою до 2 метрів – 500-600 грн.

Якщо ви бажаєте придбати сріблясту ялинку, то вона буде коштувати набагато дорожче.

Жива, штучна чи, можливо, ялинка в горщику? Яку купити та які ціни – 03

Ціни на ялинки в горщиках різноманітні. На них впливає висота деревця та вартість самого горщика. В Інтернеті таких пропозицій безліч:

  • звичайна ялинка в горщику висотою 45 см. – від 290 грн.
  • звичайна ялинка в горщику висотою 60 см. – від 600 грн.
  • канадська ялинка в горщику висотою 35 см – від 240 грн.
  • ялина кавказька в горщику висотою 100 см – від 1200 грн.

Вибір ялинки – справа суто смаку та вподобань. Але в усіх випадках пам’ятайте: купуєте живу ялинку – обов’язково переконайтесь у її легальності, купуєте штучну ялинку – переконайтесь у її безпечності, купуєте ялинку в горщику – подбайте про належні умови її зберігання, інакше деревце засохне.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно