Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Верховна Рада відтермінувала запровадження касових апаратів для ФОПів

Верховна Рада відтермінувала запровадження касових апаратів для ФОПів

Верховна рада у першому читанні та в цілому підтримала законопроєкт №4439-д щодо відтермінування обов’язкового застосування касових апаратів фізичними особами-підприємцями. Відповідне рішення підтримали 319 депутатів на засіданні 1 грудня.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з пояснювальною запискою, проєктом закону пропонується відтермінування до 1 січня 2022 року обов’язкового застосування касових апаратів для фізичних осіб-підприємців, що є платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

Також законом скасовуються штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО (ПРРО). До того ж, проєкт продовжує на рік (до 1 січня 2022 року) застосування понижених розмірів фінансових санкцій за порушення закону щодо використання РРО під час проведення розрахункових операцій.

Реклама
Читайте також:
Закарпатські підприємці протестували в Києві

Під час засіданні Ярослав Юрчишин з партії "Голос" пояснив, що законопроєктом також пропонується скасувати кешбек, а всі ліміти (зокрема в фіскалізації) прив’язати до мінімальної заробітної плати. "Тепер ліміти будуть залежати від того, як ми будемо працювати. Якщо економіка буде зростати, ліміти будуть зростати", — сказав Юрчишин.

Реклама

Він додав, що законопроєктом пропонується внести зміни до переліку ризикових груп (залишити дуже мало) і скасувати велику кількість штрафів для підприємців. Водночас залишено мораторій на перевірки до кінця карантину.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що проєктом закону створюється "дуже прості умови існування" для малого і середнього бізнесу, а для великого бізнесу, який "лише маскується під ФОПів", ускладнюються умови діяльності.

Читайте також:
8 тисяч – це крапля в морі: як відреагували підприємці краю на новину про одноразову матеріальну допомогу
Реклама

Як повідомила кореспондентка Суспільного Роксолана Бичай, на комітеті перед голосуванням текст проєкту підтримали представники всіх фракцій. Під час виступів представників фракцій, більшість спікерів зазначила, що цей проєкт є "компромісним" і буде доопрацьований. Вони не виключили, що для доопрацювання закону буде створено робочу група і наступного року Рада знов повернеться до правил роботи підприємців.

Тим часом під парламентом знову зібралися на протест підприємці, які заявили, що запропонована система знищить їхній бізнес, адже у них немає можливості вести облік товарів самостійно і для цього доведеться винаймати бухгалтера, що вплине на ціни для населення. Підприємці казали, що через це вони не зможуть конкурувати з мережевими магазинами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно