Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Січень 2021 року: ціна на газ та на скільки зросте вартість транспортування

Січень 2021 року: ціна на газ та на скільки зросте вартість транспортування

У січні 2021 року тарифи для населення на послугу розподілу природного газу, або ж транспортування, зростуть. Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг, схвалила ці тарифи.

ВІДЕО ДНЯ

НКРЕКП загалом підвищила тарифи для 22 компаній.

Читайте також:
В Україні підскочать тарифи на електроенергію: скільки доведеться платити у 2021-му
Реклама

Водночас видання «ГазПравда» інформує, що тарифи на доставку газу можуть зрости в середньому у 1,7 рази (тут вказано середній показник здорожчання по Україні). Підвищити тарифи пропонується 43 газорозподільчим компаніям в усіх регіонах країни. У такому разі вартість послуг облгазів суттєво різнитиметься залежно від регіону.

Січень 2021 року: ціна на газ та на скільки зросте вартість транспортування – 01
Реклама

Інфографіка: ГазПравда

Приміром, найдешевше доставка вартуватиме в Києві – 0,40 грн, Харкові – 0,46 грн, Кременчуці – 0,52 грн  за 1 куб. м на місяць (ПДВ враховано).

Найбільше платитимуть за транспортування газу жителі Вінницької області – 3,35 грн, Львівщини – 3,19 грн, Лубен – 3,14 грн за 1 куб. м на місяць (з ПДВ).

Реклама

Уточняємо, що дане рішення НКРЕКП стосується винятково плати за доставку газу. Ціна ж на сам газ формується на ринкових засадах. Тож споживачі можуть вільно обрати собі підходящий тариф у будь-якого постачальника.

Читайте також:
З грудня рахунки за газ включатимуть два нових пункти: пояснення
  • Як пояснюється рішення підвищення тарифів?

За словами регулятора, потрібно компенсувати недоотриману тарифну виручку облгазів за 2015-2019 роки, а також компенсувати витрати, пов’язані з різницею в цінах при закупівлі в 2015-2019 роках природного газу, необхідного для забезпечення виробничо-технологічних потреб. 

  • Яка ціна на газ у січні 2021 року?

Ціну на газ для населення за січень від всіх компаній ми дізнаємось до 26 грудня 2020 року. Втім, деякі постачальники вже оприлюднили свої ціни.

Приміром, якщо ви оберете тарифний план «Річний» від «Нафтогазу», то його вартість буде 6,45 грн (термін дії тарифу – 12 місяців, передплата – відсутня).

Реклама

Станом на момент підготовки матеріалу, найдешевший тариф пропонує "Галнафтогаз" – 5,99 гривні за кубометр за умови повної передплати за прогнозований обсяг спожитого газу у грудні-квітні. Якщо спожили більше, то доведеться сплатити вже за ринковою ціною. Підключитися до цього тарифного плану можна до 25 грудня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно