Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Зміни у призначенні та нарахуванні житлової субсидії в 2021 році: на що варто звернути увагу

Зміни у призначенні та нарахуванні житлової субсидії в 2021 році: на що варто звернути увагу

Зміни у призначенні та нарахуванні житлової субсидії в 2021 році: на що варто звернути увагу

З початку 2021 року у зв’язку з децентралізацією відбуваються зміни у призначенні та нарахуванні житлової субсидії. 

ВІДЕО ДНЯ

Таким чином, можливість отримувати субсидію надано:

  • домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном в країнах, з якими Україна не уклала договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном в період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
  • особам, які протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії набули право власності на житло чи транспорт вартістю понад 50 тис. грн. (шляхом дарування чи успадкування);
  • малозабезпеченим сім’ям та на дітей одиноким матерям на загальних підставах, якщо у сім’ї є особа, яка не сплатила або за неї не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи, але протягом періоду, за який враховуються доходи, отримувала допомогу по частковому безробіттю на період карантину.
Реклама
Читайте також:
Українцям, які використовують електроенергію для опалення, нададуть субсидію

Також змінами передбачено, що житлова субсидія не може бути призначена, коли загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. м для квартир і 230 кв. м для індивідуальних будинків.

Реклама

Окрім цього, як повідомляє Департамент соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації, встановлений порядок повернення надміру (помилково) сплачених громадянам житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

У відповідності до ухвалених змін, для дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, у яких проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, знято встановлення обмежень на соціальні нормативи для користування послугами з електропостачання.

Зазнав змін і Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги. 

Реклама

Отже, мешканці області можуть в будь-який час звернутись за призначенням житлової субсидії (в тому числі через підвищення ціни на газ), подати заяву і декларацію та перевірити своє право на призначення субсидії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно