Ціни на продукти в Україні: що найбільше подорожчає до літа
В Україні ціни на продукти продовжують зростати – з початку року помітно подорожчав борщнабір, соняшникова олія, курячі яйця. Ціни на перші овочі нового врожаю поки високі. Про це повідомляє "Сегодня".
ВІДЕО ДНЯ"Рік тому рання полуниця із Закарпаття продавалася 10 квітня, цього року – на два тижні пізніше і ціни захмарні – до 200 грн/кг. Те саме стосується ранніх овочів борщнабору", – зазначив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
РекламаЧлен Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин очікує у травні зростання цін на борщнабір нового врожаю на 70-80%. За кілограм молодої моркви, буряка, капусти доведеться сплатити близько 30 грн/кг.
Також відбулося значне зростання цін на курячі тушки та філе, яловичину. За даними Держстатистики, у квітні 2020 року куряча тушка коштувала 52 грн/кг, зараз 63 грн/кг (+21%), якщо рік тому куряче філе продавали по 92 грн/кг, то зараз по 103 грн/кг (+12%). Яловичина (телятина) виросла в ціні з 138 до 157 грн/кг (+14%).
РекламаНагадаємо, українці зобов’язані заповнити декларацію і заплати податки. Інакше загрожує штраф.