Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціни на проїзд у маршрутках можуть злетіти: названо причину

Ціни на проїзд у маршрутках можуть злетіти: названо причину

Вартість проїзду в громадському транспорті може суттєво зрости. Мери обласних центрі зробили заяву про те, що уряд змушує їх підняти ціни на проїзд, тому що з 2016-го держава не фінансує гарантовані законами пільги на проїзд. Так, для компенсації пільгового перевезення в громадському транспорті повинні виділити 5,5 млрд грн на 2021 рік.

ВІДЕО ДНЯ

Такі дані озвучив Олег Гарник, експерт аналітичного центру Асоціації міст України. За його словами, простежується проблема відсутності грошей на пільгове перевезення громадським транспортом як комунальної власності, так і приватної.

Читайте також:
У Кабміні готують нові тарифи на електроенергію
Реклама

Варто відзначити, що станом на сьогодні існує понад 20 категорій пільговиків, які мають право на безоплатне перевезення. Так, щодо звичайних пільгових категорій, то це понад 2,5 мільйони українців. За словами експерта, це серйозні цифри, які впливають на роботу громадського транспорту.

"Держава заявила, що має бути забезпечене надання пільг певним категоріям громадян відповідно до чинної системи законодавства, це повинно бути компенсовано державою. У випадку з громадським транспортом держава уникає виплат компенсацій починаючи з 2016 року. Для компенсації пільгового перевезення в громадському транспорті держава повинна виділити 5,5 млрд грн на цей рік", – зазначив Гарник.

Реклама

Чи зросте вартість проїзду абсолютно у всіх регіонах України, поки невідомо. Втім, 13 травня у Києві профспілки транспортників вимагали у місцевої влади підняти вартість проїзду до "економічно обґрунтованого рівня". Перевізники бачать два шляхи вирішення проблеми: або влада допомагає коштом місцевого бюджету, або потрібно переглянути існуючі тарифи на перевезення пасажирів.

В оприлюднених профспілкою заявах зазначається, що підвищення тарифів – єдиний спосіб забезпечити стабільну виплату зарплат працівникам і оновлення рухомого складу, а значить – безпечні перевезення.

Раніше повідомлялось, що українцям готують чергову масштабну реформу – податки нараховуватимуть відразу на цілу сім’ю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно