Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Понад тисячу доларів за монету: як виглядають копійки, які продають за шалені гроші

Понад тисячу доларів за монету: як виглядають копійки, які продають за шалені гроші

Понад тисячу доларів за монету: як виглядають копійки, які продають за шалені гроші
Фото: Violity

Цінні монети України можна продати за великі гроші. І аукціони з їх продажу – цьому підтвердження.

ВІДЕО ДНЯ

Аналізуючи один із таких ресурсів, де можна продати і купити монети, можна зустріти лот – 15 копійок 1992 року. Монета викарбувана штемпелем без заготовки. І за неї станом на момент підготовки матеріалу просять майже 30 тисяч гривень, що в доларовому еквівалентні сягає 1090 у.о.

На спеціалізованих форумах можна знайти експертів, які підтвердять або спростують цінність монети, адже інколи різного роду шахраї намагаються ошукати довірливих покупців. Тому варто ретельно розібратись і впевнитись перед покупкою в цінності тої чи іншої монети.

Реклама
Читайте також:
За деякі монети готові заплатити десятки тисяч гривень: як виглядають копійки

"Монета викарбувана штемпелями, які раніше "бились" без заготовки. Тому на монеті проглядається аверс і реверс інших сторін. Ці браковані штемпелі відомі, вони як гарант справжності", – обговорюють дану "п’ятнадцятку" на одному із форумів.

Реклама
Понад тисячу доларів за монету: як виглядають копійки, які продають за шалені гроші – 01

Варто відзначити, що будь-яка копійка 1992 року із ступінчастою верхівкою правого верхнього листа коштує від 30 до 50 грн. А якщо в монети ще будуть великі ягоди, це може бути дуже рідкісний різновид 1.35АА. У 2019-му таку монету продали на аукціоні за 11 тисяч гривень.

Де можна продати монети

Найвигідніше продати монети можна на спеціалізованих аукціонах. Після перевірки автентичності, продавець має змогу поставити стартову ціну, далі все відбувається за традиційними правилами: покупцем визнається той, хто зробив максимальну ставку до моменту завершення торгів.

Реклама

Скупкою монет в Україні займаються і ряд приватних колекціонерів. Звісно ж, ціни у них набагато нижчі. В оголошеннях вони зазначають, що готові купити старовинні, рідкісні та ювілейні монети. Зазвичай вони пропонують безкоштовну оцінку копійок, а також можливість отримати кваліфіковану консультацію нумізматів.

Ціни на монети України, навіть якщо вони мають ідентичні номінали, можуть суттєво відрізнятись. На їх вартість особливо вливає їх стан. Чимало нумізматів називають цей фактор найважливішим. Для кожної монети цей фактор індивідуальний, саме тому так наголошується на оцінці вартості копійок фахівцями.

До слова, раніше інтернет-видання "PMG.ua" писало про сучасні цінні монети України, які можна продати за кілька тисяч гривень. В цій же публікації наводиться каталог (таблиця) цінних монет України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно