Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Компанії почали оприлюднювати нові ціни на газ у липні

Компанії почали оприлюднювати нові ціни на газ у липні

Газопостачальні компанії почали публікувати розцінки на липень. Так, річна вартість практично не змінилися, вона коливається в межах 7,8 – 13,5 грн за кубометр. Ці тарифи компанії можуть змінювати тільки в бік зниження.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє «Газправда».

Зокрема, найдешевше газ за фіксованим тарифом пропонує «Агросинтез Трейдинг», продаючи ресурс по 7,8 грн за куб. м. Найвищу вартість встановили три обласні енергопостачальні компанії – Чернівецька, Житомирська та Херсонська. Вони продають газ по 13,5 грн за куб.м.

Реклама
Читайте також:
Українців попередили, що для виходу на пенсію потрібно більше працювати

Не поміняв вартість в рамках тарифу «Річний» і «Нафтогаз», залишивши 7,96 грн за кубометр. А ось місячну пропозицію постачальник підняв на 10% – до 13,13 грн за куб. м.

Реклама

Місячні пропозиції, які безпосередньо залежать від ситуації на ринку, в тому числі і європейському, від інших постачальників місцями зросли до 15 грн за куб. м.

Як стверджують експерти, газ на європейських біржах продовжує дорожчати, насамперед через сезонні фактори. Йдеться про високий попит, низькі запаси в сховищах, а також зловживання з боку «Газпрому», який штучно обмежує обсяги постачань до Європи.

За словами керівника Центру правової підтримки споживачів газу інформаційно-консультаційного центру «Газправди» Єлизавети Белей, цього тижня вартість газу на європейському хабі TTF досягла 13-річного максимуму – понад 30 євро за МВт-годину. Це близько $ 400 за 1000 кубометрів.

Реклама

«З літа минулого року газ подорожчав у шість разів. Україна – невід’ємна частина європейського ринку газу, тому такі сезонні коливання впливають і на український ринок», – розповіла експерт.

Раніше стало відомо, чи подорожчає електроенергія з 1 липня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно