Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Робота за комп’ютером дозволяє взяти додаткові дні відпустки

Робота за комп’ютером дозволяє взяти додаткові дні відпустки

Співробітники, які працюють за комп’ютерами та обчислювальними машинами, мають право на щорічну додаткову відпустку тривалістю до чотирьох днів.

ВІДЕО ДНЯ

"Відповідно до п. 58 підрозділу Інші види виробництв розділу XXII Загальні професії за всіма галузями господарства Списку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.11 97 р. №1290 (зі змінами), співробітники, які працюють на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах, мають право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці тривалістю до чотирьох календарних днів", – ідеться в повідомленні Державної служби України з питань праці.

Читайте також:
Свята у липні: скільки днів відпочиватимемо
Реклама

Це положення поширюється на всіх працівників, які у своїй роботі застосовують персональний комп’ютер, незалежно від їхньої посади та виду монітору.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

Реклама

Для надання щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці не вимагається проведення атестації робочих місць щодо умов праці.

У Держпраці зазначають, що додаткова відпустка за особливий характер праці надається пропорційно до фактично відпрацьованого часу. Тобто зараховуються лише ті дні, коли працівник фактично був зайнятий на роботах з особливим характером праці не менш як половину тривалості робочого дня.

"Затверджених рекомендацій та форми обліку робочого часу щодо роботи за комп’ютером не визначено, тому роботодавці це питання вирішують на власний розсуд, наприклад за допомогою проведення хронометражу робочого часу кожного працівника, який має право на таку відпустку", – підсумували у відомстві.

Реклама

Для розрахунку відпустки роботодавець має вести облік робочого часу, відпрацьованого в умовах особливого характеру праці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно