Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття облетіла тривожна новина: усі подробиці

Закарпаття облетіла тривожна новина: усі подробиці

На Закарпатті лабораторно підтвердили два випадки "Дельта"-штаму COVID-19. А саме у закарпатців, які повернулися з Росії. Цю інформацію журналісту Віталію Глаголі підтвердив головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

ВІДЕО ДНЯ

"Йдеться про родину, яка повернулися на Закарпаття із Росії. Це родина, яка приїхала в область із Санкт-Петербургу до родичів. Чоловік раніше перехворів на "Дельта"-штам в Росії, а от його дружина вже хворіла тут і два тижні провела в реанімації інфекційної лікарні", – зазначив Глагола.

Крім того із такими ж симптомами в лікарню потрапили і батьки цього закарпатця. "Найімовірніше вона заразилась від чоловіка, а його батьки вже від нього. Дуже важко проходило лікування. Саме тому ми направили їхні аналізи на Київ, а вже звідти їх направили на дослідження в Європейську лабораторію, де сьогодні підтвердилинаявність у наших пацієнтів штаму "Дельта", – сказав Михайло Поляк.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті підтвердили два випадки штаму "Дельта"

Він додав, що наразі пацієнтки, про яких йдеться, уже виписані з лікарні та знаходяться вдома. Підтвердження прийшло по 2-х пацієнтах. Це батьки чоловіка, що приїхав із Санкт-Петербургу.

Реклама

"Ми запідозрили у них саме штам "Дельта" через важкий перебіг хвороби, який у людей такого віку протікає зазвичай легше, а тут молода жінка два тижні провела у реанімації! Ну й додало впевненості те, що вони повернулися із Росії, де зараз повно штаму "Дельта". І зразу батьки її чоловіка із такими ж симптомами до нас потрапили", – зазначив Поляк.

Біоматеріали для дослідження штаму надали надали ще 24 червня, але результати отримали тільки зараз.

Нагадаємо, українців попереджають по можливий спалах штаму "Дельта".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно