Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відома спортсменка із Закарпаття поборола страшну недугу

Відома спортсменка із Закарпаття поборола страшну недугу

Ужгородська 21-річна гімнастка, ексзбірниця Валерія Юзьвяк поборола рак. Дівчина, яка наразі відновлюється після хвороби, розповіла про пережите.

ВІДЕО ДНЯ

Валерія Юзьвяк почала займатися гімнастикою з 5-ти років в Ужгороді. Дівчина потрапила у збірну України у 15-річному віці. Вже менше ніж через 2 роки Валерія поїхала на Олімпійські ігри-2016 в бразильському Ріо-де-Жанейро. Вона була запасною у групових вправах: участі у змаганнях так і взяла.

Відома спортсменка із Закарпаття поборола страшну недугу – 01
Реклама

Валерія Юзьвяк готувалася до Олімпіади в японському Токіо, яка була запланована на 2020 рік. Тоді за словами старшої тренерки збірної Ірини Дерюгіної, у дівчині вбачали лідерку команди і покладали великі надії. Валерія здобула у 2018 році командну бронзу Чемпіонату світу в вправах з трьома м’ячами та двома скакалками, а через рік — командне срібло на Європейських іграх. На домашньому Чемпіонаті Європи у 2020-му в Києві збірна разом з Валерією здобула дві золота, срібло та бронзу.

Читайте також:
У закарпатця виявили страшну хворобу: дитина потребує високовартісного лікування
Реклама

У лютому у дівчини виявили злоякісну пухлину

Через пандемію коронавірусу Олімпійські ігри перенесли на літо 2021-го. Валерія активно готувалася до змагань, однак у лютому дізналася про хворобу: у дівчини діагностували рабдоміосаркому (злоякісна пухлина). "Було дуже важко прийняти факт того, що в мене виявили таку хворобу. Слава Богу, пухлину виявили вчасно і лікарі давали великі шанси на одужання. Попри важке лікування, я знала, що зможу побороти хворобу", — розповідає дівчина.

Відома спортсменка із Закарпаття поборола страшну недугу – 02

Спортсменка, її рідні та друзі просили моральної та фінансової допомоги для курсу лікування у Європі. "5 місяців тривало лікування у найкращій клініці Німеччини. Батьки були весь цей період зі мною. Друзі майже щодня писали та дзвонили. Люди з усього світу підтримували і вірили у мене. Це дуже мотивує, коли така велика кількість людей підтримує тебе", — каже Валерія Юзьвяк. У березні в Ужгороді організовували благодійний марафон "Твори добро, бро. Біжу за Валерію". Також титулові гімнастки влаштовували благодійні аукціони, щоб зібрати кошти на лікування.

Реклама

"Пройшовши через це пекло, я зрозуміла і переосмислила дуже багато речей"

Дівчина пройшла курси хіміотерапії та змогла одужати після хвороби. "Наприкінці червня лікарі підтвердили, що я здорова. Наразі мій організм чистий. В той момент, попри свій стан, я відчула справжнє щастя. Пройшовши через це пекло, я зрозуміла і переосмислила дуже багато речей. Насолоджуйтесь своїм життям зараз, адже ми ніколи не знаємо, що буде завтра", — розповіла спортсменка. "Я відновлююся, почуваю себе прекрасно. Чекаю вже, коли почне відростати волосся", — з оптимізмом каже Валерія.

Як повідомляє "Суспільне Закарпаття", спортивну кар’єру Валерія Юзьвяк завершила. Дівчина, звісно, планує підтримувати вдома збірну України на Олімпіаді у Токіо.

Нагадаємо, померла молода жінка, на лікування якої закарпатці збирали гроші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно