Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Президент Зеленський вручив медаль юній закарпатці, яка врятувала чотирьох дітей

Президент Зеленський вручив медаль юній закарпатці, яка врятувала чотирьох дітей

Президент Зеленський вручив медаль юній закарпатці, яка врятувала чотирьох дітей

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою зустрівся з 12-річною Тетяною Тулайдан, її батьком Василем, матір’ю Марією та молодшим братиком Юрієм. У липні цього року під час повені на Закарпатті дівчинка врятувала життя чотирьох дітей, а сьогодні вона отримала з рук Глави держави медаль «За врятоване життя», якою її нагородили відповідно до указу Президента № 299/2021 від 21 липня. 

ВІДЕО ДНЯ

Коли внаслідок потужних злив у селищі міського типу Ясіня на Рахівщині сталася повінь, Тетяна Тулайдан вимкнула електрику в домі, взяла свого 7-річного брата та трьох сусідських дітей і відвела їх на горище, убезпечивши від високого рівня води, який на той час вже сягав одного метра.

Читайте також:
Володимир Зеленський нагородив 12-річну дівчинку із Закарпаття
Реклама

Під час зустрічі з хороброю школяркою Володимир Зеленський зазначив, що для нього – велика честь познайомитися з нею особисто.

«Так виглядають наші справжні українські герої. Хочу особисто вручити тобі відзнаку Президента України – медаль «За врятоване життя». Це – перша нагорода, яка залишиться тобі, твоїм дітям і внукам, і вони завжди пишатимуться тобою. Велика повага від мене, від усієї держави. Дякую за те, що ти зробила. Впевнений, що саме такі люди ще багато-багато зроблять для України та своєї сім’ї», – сказав Глава держави, вручаючи Тетяні відзнаку.

Реклама

Перша леді зауважила, що такі героїчні вчинки дітей свідчать про те, що вони мають гідний приклад у родині. Олена Зеленська подякувала батькам Тетяни за виховання доньки.

Президент Зеленський вручив медаль юній закарпатці, яка врятувала чотирьох дітей – 01

«Важко уявити, як би я поводилася в такій ситуації. Тепер, коли в мене траплятиметься критична ситуація, я згадуватиму Тетяну й те, як вона не розгубилася. Це мене підтримуватиме. Дякую тобі, ти молодець», – зазначила Олена Зеленська.

Реклама

Глава держави також поцікавився, чи потрібна допомога у ліквідації наслідків негоди, чи допомагала місцева влада.

За словами Василя та Марії Тулайдан, нині стрес від надзвичайної події минув, оселю поступово приводять до ладу, а місцева влада вже полагодила пошкоджену повінню дорогу.

Президент Зеленський вручив медаль юній закарпатці, яка врятувала чотирьох дітей – 02

Крім того, на зустрічі обговорили заходи, які могли б запобігти виникненню таких природних лих та захистити жителів районів, де вони можливі.

Президент також запитав, що родина встигла побачити в Києві, і запропонував гостям оглянути Будинок з химерами та відвідати Маріїнський палац.

На згадку про зустріч Володимир та Олена Зеленські вручили дітям подарунки. Тетяна, яка займається музикою, отримала скрипку. Перша леді побажала дівчинці натхнення і щоб подарований інструмент не лише нагадував про сьогоднішню зустріч, а й приносив успіхи та нові досягнення в музиці.

Президент Зеленський вручив медаль юній закарпатці, яка врятувала чотирьох дітей – 03
Реклама

Раніше повідомлялось, що вчинок 12-річної дівчинки вразив закарпатців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно