Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за незалежність та суверенітет України

На Закарпатті вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за незалежність та суверенітет України

На Закарпатті вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за незалежність та суверенітет України

Закарпатці вшанували пам’ять воїнів, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

ВІДЕО ДНЯ

29 серпня Україна вже другий рік поспіль вшановує пам’ять захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

В Ужгороді з цієї нагоди провели мітинг реквієм за участю учасників бойових дій, родичів загиблих закарпатців, керівництва закарпатської ОДА, міської ради та силових структур краю, – інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві вшанують пам’ять полеглих за Україну

До вшанування пам’яті героїв приєднався і заступник керівника виконавчого апарату – керуючий справами виконавчого апарату Закарпатської облради Юрій Гузинець.

Реклама

Символом сьогоднішнього Дня пам’яті подвигу героїв, які боронили Україну на Сході нашої держави став соняшник. Саме під соняхами поклали свої голови сотні українських солдат, виходячи з Іловайського котла 29 серпня 2014 року. Сотні наших захисників тоді ж потрапили у полон і близько 100 донині вважаються зниклими безвісти.

Присутні згадали пам’ять українських оборонців хвилиною мовчання. Відтак слово мала Катерина Ключкович, матір Андрія палая, солдата Збройних сил України, командира зенітно-артилерійського відділення 15-го окремого Гірсько-піхотного батальйону.

«Я пишаюся своїм сином. Пишаюся, що змогла виховати чоловіка, який не став думати, як уникнути військового обов’язку, не втік за кордон і не сховався від служби. А коли країна покликала – одразу пішов виконувати свій військовий обов’язок. На таких хлопцях тримається наш мир і наша Україна…», – сказала пані Катерина.

Реклама

Учасник бойових дій Микола Марчишак у свою чергу повідомив, що справжні втрати військових і кількість полонених під Іловайськом можуть бути значно більшими, ніж офіційні. Він також нагадав, що того злощасного дня українські військові зазнали величезних втрат через те, що повірили ворогу, який, фактично, розстрілював беззбройних солдат під час ніби то наданого мирного коридору для виходу.

Відтак, тужливу композицію "Чорна гора" виконав лідер гурту "РОКАШ" Віктор Янцо, після чого учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятника захисників та на могили закарпатців, які загинули за незалежність України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно