Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Школа у селі Страбичово розпочала роботу, більшість порушень усунуто

Школа у селі Страбичово розпочала роботу, більшість порушень усунуто

Школа у селі Страбичово розпочала роботу, більшість порушень усунуто

452 учні пішли 1 вересня до школи Страбичова на Мукачівщині. Про це розповіла директорка Вікторія Русінка. Зранку для перших та одинадцятих класів провели лінійку. Це заклад, якому Закарпатський окружний адмінсуд заборонив працювати.

ВІДЕО ДНЯ

У школі Страбичова Мукачівського району розпочали навчальний рік після того, як усунули порушення правил пожежної безпеки, – розповіла директорка. За її словами, планова перевірка в них була у червні. В школі виявили недостатність вогнегасників. Були й інші зауваження від рятувальників.

Читайте також:
Оприлюднено рейтинг шкіл Мукачівської територіальної громади 2021 року
Реклама

"17 вогнегасників є. Вони знаходяться в хімічному, біологічному, комп’ютерних класах, в харчоблоці, в окремих приміщеннях та в газовій котельні. Наступне зауваження було, що в нас не було схем евакуації і їх не видно. Вони в нас є на кожному поверсі, вони в нас і були, до цього вони нам таких зауважень не робили. Обробка стропил на даху буде зроблено під час ремонту даху", – розповіла директорка школи.

У цій школі такі ж порушення виявили і в 2020 році, – розповів заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Мукачівського ДСНС Михайло Русняк. За рік, каже, ситуація не змінилася.

Реклама

"Електромережа виконана методом скрутки, відсутність пожежної сигналізації, не проведено обслуговування наявних засобів пожежо-гасіння, не виконана обробка дерев’яних конструкцій, не повішені інструкції. Було прийнято рішення притягнути до більшої відповідальності й змусити виправити всі порушення. Ми подали рапорт до Головного управління ДСНС, а головне управління вже звернулося до суду", – розповів Михайло Русняк.

Роботу школи заборонив 30 серпня Закарпатський окружний адмінсуд.

Директорка Страбичівської школи Вікторія Русінка каже: адміністрація школи усунула більшість порушень, тому навчання і розпочали 1 вересня. А рішення суду їм не надходило.

Реклама

"На даний момент рішення суду або ухвали в мене на руках нема. Як отримаю ухвалу на руки, то, звісно, будемо подавати апеляцію. Я вважаю, що наш заклад може працювати, у нас немає такої небезпечної ситуації для того, щоб ми не працювали. Ми провели вакцинацію вчителів понад 80% для того, щоб ми мали можливість працювати очно. Я думаю, що ми знайдемо компроміс і вирішимо, і апеляційний суд дасть можливість нам працювати", – сказала вона.

Школа у селі Страбичово розпочала роботу, більшість порушень усунуто – 01

Директорка звернулася до голови Горондівської територіальної громади з проханням фінансово допомогти усунути порушення.

"Усі установи були на балансі відділу освіти Мукачівської райдержадміністрації. Нам 28 січня цього року передали права засновника із будівлями. По-перше, дівчата забули про приписи, по-друге, в пріоритетах визначили, що їм краще зробити покрівлі, тому що сигналізація, де капає і де є грибок у вчительській чи спортзалі, то сигналізація до одного місця. Тендера проходять. Ми через два місяці будемо робити нові покрівлі, тобто абсурдно обробляти стропила, які через місяць ідуть на знос і ставиться нова покрівля", – прокоментував голова Горондівської сільської ради Іван Туряниця.

За словами Івана Туряниці, гроші на встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення будуть розподіляти з бюджету у 2022 році.

Раніше видання публікувало рейтинг шкіл Закарпатської області 2021 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно