Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Небезпечна іграшка потрапила в українські магазини

Небезпечна іграшка потрапила в українські магазини

Небезпечна іграшка потрапила на українські прилавки. Уміст свинцю в ній у 164 рази перевищує норму. Інтерактивні фігурки жаб завезли до України з Китаю, вони мали всі необхідні документи і висновки щодо безпеки. Держспоживслужба вже оштрафувала імпортера на сто тисяч гривень і зобов’язала впродовж місяця утилізувати товар. Але попри те, що цей строк спливає шостого вересня, небезпечна забавка – досі на вітринах.

ВІДЕО ДНЯ

Ця іграшкова жабка – по-справжньому отруйна. За словами фахівців, може викликати анемію, порушення функцій нирок та опорно-рухового апарату. А все через вміст свинцю, який перевищує норму в 164 рази. Фахівці, зробивши аналіз в лабораторії, вжахнулися.

Небезпечна іграшка потрапила в українські магазини – 01
Реклама

"По-перше, свинець – це хімічний елемент, який відноситься до тяжких металів. Звичайно, що це передбачає отруєння організму. По симптоматиці це може бути головний біль, запаморочення, в крайніх таких випадках, це анемія", – попереджає дитяча неврологиня Ольга Козубенко.

Читайте також:
В Україну ввезли солодощі із забороненою речовиною
Реклама

Ця іграшка приїхала з Китаю в Одесу, а вже звідси роз’їхалася усією Україною по мережам магазинів. Її шкідливість фахівці Держспоживслужби виявили під час планової перевірки. І негайно зв’язалися з постачальником, щоб він відкликав забавки з продажу.

Але цього дотепер не сталося. З тим, що жабок необхідно вилучити з продажу – постачальник погоджуються. І каже – попередити магазини просто ще не встигли. Наразі всю вилучену продукцію імпортер обіцяє утилізувати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно