Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Десятки шкіл на Закарпатті відмовилися від квітів на 1 вересня, щоб врятувати двох дітей

Десятки шкіл на Закарпатті відмовилися від квітів на 1 вересня, щоб врятувати двох дітей

Десятки шкіл на Закарпатті відмовилися від квітів на 1 вересня, щоб врятувати двох дітей

Вчителі у закарпатських школах відмовилися від квітів на День знань, натомість закликали школярів та їхніх батьків зробити пожертви для допомоги 12-річному ужгородцю Єгору Сипавці, який бореться із раком, та півторарічному Павлику Мотичці із села Синевир, який хворіє на СМА.

ВІДЕО ДНЯ

До акції «Подаруй життя замість квітів» та до благодійного збору коштів долучилися школи більше десятка шкіл Ужгорода, Мукачева, Берегова, а також із Рахівського, Міжгірського, Берегівського районів.

Педагоги відгукнулись на прохання волонтерів та закликали учнів та батьків не дарувати їм на 1 вересня квіти, а перерахувати посильну суму хворим дітям – Єгору Сипавці та Павлику Мотиці. Історії обох хлопчиків добре відомі закарпатцям: кошти на лікування збирають всією областю.

Реклама
Читайте також:
Як святкували День знань у школах Ужгорода

В Ужгороді від квітів на Перше вересня відмовилися педагоги семи шкіл. Кошти спрямували на лікування ужгородця Єгора Сипавки. Представники спільноти «Волонтери Закарпаття» уточнили, що благодійну ініціативу підтримали Класична гімназія, Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів №15, НВК «Престиж», Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів №19, Ужгородська спеціалізована ЗОШ І ступеня №1, Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів №12, Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів №8.

Реклама

Павлика Мотичку підтримали 17 шкіл з Ужгорода, Мукачева, Берегова, Тячева, Колочави, Синевира та ще кількох сіл. Як зазначають волонтери, є також багато навчальних закладів, які не попереджали про свою участь у благодійній ініціативі, але самостійно зібрали кошти: «Є школи, які досі долучаються і допомагають коштами обом хлопчикам – і Єгору, і Павлику. Для нас це радість», – кажуть благодійники.

12-річний ужгородець Єгор Сипавка, син загиблого героя АТО Андрія Сипавки, зараз лікується від важкої недуги: навесні 2021 року у нього діагностували рак – саркому Юінга. Наразі хлопець перебуває на лікуванні в іспанській клініці.

Лікарі дають хороші прогнози на одужання Єгора, проте рідним хлопця дуже потрібна фінансова підтримка для продовження лікування. Вартість лікування складає майже 185 тисяч євро і для мами хлопця, прикордонниці Чопського загону Ольги Трачук, ця сума непідйомна.

Реклама

 

У Павлика Мотички (вік – 1 рік, 11 місяців) із села Синевир важкий діагноз– спінальна м’язова атрофія. Для того, щоб врятувати життя і здоров’я дитини, потрібні найдорожчі у світі ліки – укол від СМА, вартістю 2 млн доларів.

Родина хлопчика вже втратила старшого сина, який також хворів на СМА. Для Павлика Мотички в Ужгороді встановили рекорд України – найдовший живий ланцюг, який об’єднав усіх охочих допомоги дитині.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно