Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Десятки тонн екзотичних грибів вирощують на Закарпатті

Десятки тонн екзотичних грибів вирощують на Закарпатті

Хоча гриби шиітаке (шіїтаке) переважно асоціюються зі східною кухнею, виготовляють їх і в Україні. Більше того, Україна є експортером цього продукту та відвантажує за кордон десятки тонн таких грибів. У селі Концово на Закарпатті компанія Nature Green виготовляє 6,5 тонн шиітаке на тиждень. Наслідок такої продуктивності – сприятливий літній сезон.

ВІДЕО ДНЯ

Продукт вирощують переважно для зовнішнього ринку. Найбільший імпортер екзотичних грибів з України – Німеччина. У планах підприємства – розширення географії експорту, оскільки, за словами керівника відділу продажів Вінченцо Саленто, попит на шиітаке зростає. Утім, протягом найближчого часу основним напрямком збуту залишатиметься Німеччина.

Читайте також:
Тихе полювання: де на Закарпатті вже збирають гриби
Реклама

Наразі компанія забезпечує більш ніж 70 робочих місць у селі поблизу Ужгорода.

Гриб шиітаке вирощується в каштанниках, на дубових колодах чи тирсі. Це другий за важливістю гриб серед тих, що вирощуються в промисловому масштабі. Частка цього продукту на світовому ринку грибів – 17%. Найбільші виробники шиітаке – Китай та Японія. Там вирощують близько 93% усього світового обсягу виробництва цих грибів.

Реклама

Вирощування будь-яких грибів – це бізнес, який потребує значних інвестицій.

“Без помилок, звісно, не буває. Є свої ризики, але це вирощування грибів – дуже цікавий процес. Для того, щоб отримувати великі прибутки, треба вкладати кошти. Наразі все, що отримуємо, ми вкладаємо у ферму. Але для того, щоб зробити це мега професійно, потрібен дуже великий капітал”, – розповідає Андрій Хоменко, співвласник господарства, що спеціалізується на вирощуванні печериць на Вінниччині.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно