Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатському селі через підвищення рівня води змило дорогу

У Закарпатському селі через підвищення рівня води змило дорогу

У Закарпатському селі через підвищення рівня води змило дорогу
ВІДЕО ДНЯ

У селі через підвищення рівня води в потічку Лопушанка 1 вересня змило дорогу. Заступник голови Міжгірської територіальної громади Іван Кость повідомив: без сполучення цього разу залишилися до 30 будинків, там проживають близько 70 людей. Пошкоджені 50 метрів ґрунтової дороги, яка веде до села. Тепер до жителів можна доїхати тільки автомобілями підвищеної прохідності. За словами голови Торунського старостиноського округу Ганни Головки, для огляду наслідків негоди створили комісію та оформили акт. За її словами, потрібно укріплювати береги.

Читайте також:
Закарпаттям вночі пройшов грозовий фронт: що накоїла негода
Реклама

"Минулого року там теж було знищено дорогу. Однак через відсутність грошей робилося все силами місцевих і тільки підсипали дорогу. Щоб зробити постійну дорогу, в минулому році замовили документацію. Документація практично була готова, однак через відсутність фінансування не оплачена і тому не зробили. Вирішили залучити держлісгосп і зробити тимчасову, дати проїзд. Уже проїзд, бо, на жаль, не може проїхати жодна легкова машина", — розповіла Ганна Головка.

Місцевий житель Михайло Білак розповів: у цей день вів до школи сина. "Вранці встали, зібралися в школу, підійшли до дороги. Дороги знову нема. Мій син Тимофій у 2-й клас ходить у місцеву Лопушнянську школу, довелося його брати на плечі, переносити його практично через цю небезпечну ділянку дороги. Це не перший раз. Це ще наслідок літньої повені 2020-го року, коли просто на цьому місці так само була зруйнована дорога", — розповів місцевий житель.

Реклама

Місцевий житель Дмитро Канюк розповів, що хоче засипати дорогу самотужки.

"Закупив я продукти на зиму, їх має машина підвезти сюди. А звідси, як плечем носити продукти додому. Це кілометр мені потрібно догори носити: чотири мішки борошна, один мішок цукру. Мені ці продукти потрібні на цілу зиму. Тому буду сам після обіду підсипати дорогу: буду камені брати з води, щоб машина могла проїхати", — розповів Дмитро Канюк.

За словами Василя Бошоти, скільки грошей потрібно для відновлення дороги в Лопушному він назвати не може. Однак роботи, за його словами, мають розпочати 6-7 вересня.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно