Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Міністр Ляшко заявив, що посилення карантину відтермінують

Міністр Ляшко заявив, що посилення карантину відтермінують

Уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів жовтої зони в областях, передає "Укрінформ".

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який бере участь у роботі регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування» в Одесі.

"Станом на 9 вересня, згідно з індикативними показниками, є підстави для запровадження жовтого рівня епідемічної небезпеки. З урахуванням цього МОЗ звернулось до Кабміну щодо розгляду цього питання на засіданні Національної комісії з ТЕБ і НС. Очікуємо, що орієнтовно в середу Кабмін також розгляне внесені МОЗ зміни до постанови Кабміну щодо переходу областей до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу в умовах адаптивного карантину", – зазначив Ляшко.

Реклама
Читайте також:
В Україні вводять зелені та жовті COVID-сертифікати

За словами міністра, в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за 7 днів.

Реклама

"Концептуальний підхід такий, – уточнив глава МОЗ, – спочатку уряд ухвалює зміни до постанови щодо визначення жовтого і червоного рівнів епідемічної небезпеки, а після цього буде скликано засідання комісії з ТЕБ і НС, на якому буде прийнято рішення про переведення всієї країни до жовтого рівня епідемічної небезпеки зони, яке вступить у дію через 7 днів".

У подальшому рішення про переведення країни до помаранчевого і червоного рівнів епідемічної небезпеки ухвалюватиме уряд, а щодо кожної області окремо – у разі досягнення відповідних показників, що стосуються рівня захворюваності, тестування і завантаження медичних закладів.

Раніше прем’єр Шмигаль зробив заяву про посилення карантину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно