Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді хочуть провести свято молодого вина

В Ужгороді хочуть провести свято молодого вина

Традиційне свято молодого вина – «Закарпатське божоле» – цього року в Ужгороді після річної перерви через пандемію планують таки провести. Як повідомив сьогодні на пресконференції голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач, завжди «Божоле» в Ужгороді проводили, як і у Франції, у треті вихідні листопада. Однак із цього року указом Президента України у другу неділю листопада запроваджено професійне свято – День виноградаря та винороба, тому відтепер і надалі фестиваль будуть приурочувати до цієї дати і у 2021 році «Закарпатське божоле» заплановано на 12-14 листопада.

ВІДЕО ДНЯ

Ще одна особливість цьогорічного фестивалю – передбачається, що молодого вина буде дуже мало. Як розповів Олександр Ковач, аномально пізно почався розвиток лози – весни, як зазвичай, практично не було, з холоднечі перейшли в спеку і сезон збору винограду запізнюється приблизно на місяць. Оскільки ж і фестиваль буде проводитися на тиждень швидше, то ще мало в кого з виноробів буде достатньо хмільного напою нового врожаю.

«Але цього року, за сприяння міської влади, сподіваємося, фестиваль буде ще більш сучасним і якісним. Точно будуть представлені вина, за які нашій Спілці буде не соромно», – наголосив Олександр Іванович.

Реклама
Читайте також:
День Ужгорода: у центрі міста працює гастрономічний квартал

Локація «Закарпатського божоле» буде вже традиційна – винні підвали історико-культурного комплексу «Совине гніздо». Першу символічну бочку відкриють, як і в попередні роки, в «серці» Ужгорода – на перехресті вулиць Корзо та Августина Волошина. До цього місця увечері в п’ятницю, 12 листопада, пройдуть костюмованою урочистою ходою.

Реклама

Планується, що у «Совиному гнізді» свої вина представлять понад 30 виноробів Закарпаття. Через потенційний дефіцит молодого вина буде дозволено реалізовувати і вина минулорічних урожаїв.

Теж уже традиційно вхід на фестиваль буде платним. Це буде символічних 50 гривень, за які відвідувачі отримуватимуть скляний келих для дегустації представлених напоїв.

Нагадаємо, колоритний фестиваль пройшов на Берегівщині.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно