Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У російських ЗМІ повідомляють, що бойові кораблі НАТО увійшли у Чорне море і прямують до берегів України

У російських ЗМІ повідомляють, що бойові кораблі НАТО увійшли у Чорне море і прямують до берегів України

У російських ЗМІ повідомляють, що бойові кораблі НАТО увійшли у Чорне море і прямують до берегів України
Ракетний есмінець USS «Рамаж» (DDG-61) і корабель управління 6-го флоту США «Маунт Уїтні» ВМС США з 600 морськими піхотинцями на борту увійшли в Чорне море Про це пише російська інформагенція...

Ракетний есмінець USS «Рамаж» (DDG-61) і корабель управління 6-го флоту США «Маунт Уїтні» ВМС США з 600 морськими піхотинцями на борту увійшли в Чорне море

ВІДЕО ДНЯ

Про це пише російська інформагенція «Інтерфакс» з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

«У Чорному морі зараз знаходяться есмінець USS «Рамаж» і флагманський корабель 6-го флоту США «Маунт Уїтні». Нещодавно вони форсували протоки Дарданелли і Босфор за взаємною домовленістю з турецькою стороною. На борту американських кораблів перебувають понад 600 американських морських котиків», - сказав співрозмовник агентства.

Реклама

За його даними, вектор руху американських кораблів дозволяє припускати, що вони направляються до чорноморських берегів України.

«Маунт Уїтні» типу «Блю Рідж» є флагманським кораблем 6-го флоту США. Його водотоннажність 18400 тонн, довжина 189 метрів, швидкість ходу 23 вузла. Корабель має артилерійське озброєння для самооборони і вертоліт. У серпні 2008 року «Маунт Уїтні» став першим кораблем НАТО, який доставив в грузинський порт Поті вантажі в період «п'ятиденної війни». У листопаді того ж року цей американський корабель не зміг відразу увійти в Севастополь через протести в місті.

Реклама

Есмінець USS Рамаж (DDG-61) - корабель керованої ракетної зброї. Введено в дію 22 липня 1995 року. Його водотоннажність 8,775 тонн, швидкість ходу 32 вузла. Має тактичне ударне озброєння, крилаті ракети «Томагавк», зенітні керовані ракети, артилерійське, протичовнове, мінно-торпедну зброю, вертоліт. Екіпаж 337 осіб, з них 23 офіцера.

Раніше в Пентагоні заявляли журналістам, що захід кораблів буде здійснено «в рамках стандартного військового планування для забезпечення безпеки при проведенні Олімпійських ігор в Сочі».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно