Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Лікарка розказала, як розпізнати симптоми штаму "Дельта"

Лікарка розказала, як розпізнати симптоми штаму "Дельта"
Лікарка розповіла, за якими симптомами можна діагностувати "Дельту"

Коронавірус штаму "Дельта" рідко викликає втрату нюху та смаку, а температура може то підніматись, то самостійно знижуватись. Про це розповіла лікарка-пульмонологиня, керівниця Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні "Феофанія" Світлана Гук, пише Укрінформ. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
100% госпіталізованих хворих на коронавірус у Мукачеві – невакциновані

Лікарка також назвала основні симптоми захворювання на штам "Дельта", це: головний біль, нежить, біль у горлі та підвищення температури.

Реклама

"Інколи підвищення температури відбувається хвилеподібно: спочатку підіймається, потім знижується, потім - знову підіймається. І дуже часто стали зустрічатися шлунково-кишкові розлади - болі в животі, нудота, діарея, блювання. А от порушення нюху, кашель, що було так характерно для попередніх штамів, трапляються суттєво рідше", - сказала Світлана Гук.

Водночас лікарка пояснила, що симптоми штаму "Дельта" складно розпізнати і все залежить від того, наскільки людина важко захворіла. 

Реклама

"Клінічно доведено, що первинне вірусне навантаження при "Дельті" значно вище ніж за попередніх штамів. Хоча, як і раніше, є люди, які хворіють легко і взагалі симптомів майже не помічають: легке пашіння в горлі, нежить і слабкість кілька днів і все проходить. Водночас у мене зараз на спостереженні є пацієнти, у яких тільки діарея та блювання, а горло взагалі не болить. Тобто мозаїка симптомів у кожного  різна і фіксованої послідовності, про яку можна було б розповісти, як сценарій, немає", - сказала Гук. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно