Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Нова пошта" ввела нову функцію. Клієнти вже скаржаться на шахраїв

"Нова пошта" ввела нову функцію. Клієнти вже скаржаться на шахраїв

"Нова пошта" ввела нову функцію. Клієнти вже скаржаться на шахраїв
Українці запідозрили, що шахраї придумали нову схему з використанням застосунку "Нової пошти". Клієнт поштового оператора поскаржився, що з його карти списали гроші за чужу посилку.

Українці запідозрили, що шахраї придумали нову схему з використанням застосунку "Нової пошти". Клієнт поштового оператора поскаржився, що з його карти списали гроші за чужу посилку. Аферу імовірно провернули через нову функцію автосписання оплати. Вона дозволяє заплатити за посилку безготівково без використання терміналу.

ВІДЕО ДНЯ

"Попереджаю про наявність схеми для шахрайства через "Нову пошту". Видаліть прив’язану карту та/або вимкніть функцію автосписання. Невідомі люди вказали мій номер як одержувача, прийшли до відділення й успішно оплатили моєю прив’язаною картою посилку", – повідомив у Facebook клієнт "Нової пошти" Дмитро Луханін.

Він запевнив, що вже звернувся до Кіберполіції. У "Новій пошті" відповіли клієнтові, що "стурбовані ситуацією" і попросили надати подробиці. У відповідь на звернення журналістів в компанії поки не підтвердили і не спростували наявність уразливості.

Реклама
Читайте також:
"Нова Пошта" оприлюднила важливу інформацію для клієнтів

За словами потерпілого, за допомогою описаної їм схеми можна оплатити за чужий рахунок до 100 посилок. Головна умова – вартість кожної не має бути дуже високою. У "Нової пошти" існує ліміт в 500 грн, якщо потрібно заплатити більше, потрібно підтвердити операцію за допомогою телефону.

Реклама

Функція автосписання

Таку послугу "Нова пошта" запустила нещодавно. Функція дозволяє не платити через термінал у відділенні. Щоб послуга працювала, в додатку "Нової пошти" потрібно прив’язати банківську карту. При цьому "гаманець" прив’язується до номера телефону.

При отриманні посилки клієнт може попросити оператора оплату через автосписання. Крім того, послугу автосписання можна включити за замовчуванням. Тоді оплата посилок буде відразу списуватися з карти, без додаткових прохань.

Нагадаємо, "Нова пошта" змінила правила видачі чеків клієнтам.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно