Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Побачене в одному з дитсадків Закарпаття обурило інспекторів

Побачене в одному з дитсадків Закарпаття обурило інспекторів

Побачене в одному з дитсадків Закарпаття обурило інспекторів
Головні інспектори ДІАМ під час огляду дитячого садка в Закарпатській області, в якому проводилась реконструкція за бюджетні кошти, виявили численні порушення.
ВІДЕО ДНЯ

Головні інспектори ДІАМ (Державна інспекція архітектури і містобудування) під час огляду дитячого садка в Закарпатській області, в якому проводилась реконструкція за бюджетні кошти, виявили численні порушення та відмовили у видачі сертифіката про прийняття в експлуатацію. Про це повідомив голова ДІАМ Семен Кривонос на своїй сторінці у соцмережі Facebook, де оприлюднив відповідні фото.

«Такі об’єкти ми ніколи не будемо вводити в експлуатацію! Я хочу, щоб це зараз почули всі замовники. Те, що ви бачите на фото – результати «реконструкції» дитячого садка у Закарпатській області. Наші інспектори виїхали на огляд об’єкта, бо замовник подав документи для введення його в експлуатацію (що має розумітись, як «робота готова – приймайте»). Тут не те, що робота не готова! Це – неприпустимо! І в ще більший жах кидає від того, що в цьому мають перебувати наші ДІТИ!», – зазначив він.

Реклама
Побачене в одному з дитсадків Закарпаття обурило інспекторів – 05

Як повідомив Семен Кривонос, серед основних порушень – відсутність умов інклюзивності, належних поручнів для пересування дітей, пожежних гідрантів, облаштування сміттєвих майданчиків, опалення переходів, пошкоджена система водозабору та ін.

Реклама
Читайте також:
Скандал у дитсадку: завідувачка розповіла про те, що ж насправді сталося

Крім того, головним інспекторам ДІАМ не були надані необхідні документи: акти прийняття електропроводки та силового електрообладнання, зовнішньої каналізації, системи блискавкозахисту, мереж внутрішнього газопостачання та ін. Він зауважив, що вартість реконструкції – 26,3 млн грн бюджетних коштів.

«Реконструкція таких соціальних об’єктів за бюджетні кошти мала б бути прикладом, натомість нікому навіть не соромно показувати таке контролюючому органу. Можливо ще не всі усвідомили, але період «можна домовитись» і «на порушення закриють очі» закінчився 15 вересня! Ми не просто не будемо закривати очі – ми будемо належно реагувати!», – наголосив голова ДІАМ. 

Реклама
Побачене в одному з дитсадків Закарпаття обурило інспекторів – 06

Він зазначив, що інспектори вже зареєстрували відмову щодо цього об’єкта та детально розписали усі ті порушення, які замовник повинен усунути. «Більше того, ми звернемось у правоохоронні органи, зокрема, через те, що вбачаються ознаки розтрати бюджетних коштів», – додав він.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно