Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Від початку року в області усиновили 35 дітей

Від початку року в області усиновили 35 дітей

Про усиновлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, за підсумками 9 місяців 2021 р. йшлося на брифінгу в облдержадміністрації. Начальниця Служби у справах дітей Закарпатської ОДА Світлана Якімеліна повідомила про тенденцію в усиновленні в області та про поточні результати роботи Служби.

ВІДЕО ДНЯ

«За 9 місяців поточного року в області усиновлено 35 дітей, 26 із них усиновили громадяни України, ще 9 – іноземці. Родинні стосунки вдалося зберегти 9 дітям із 4 сімей», – підкреслила начальниця Служби у справах дітей облдержадміністрації.

На Закарпатті зменшується кількість дітей, які підлягають усиновленню. Як зауважила Світлана Якімеліна, з початку року в області на облік з усиновлення взято 71 дитину, коли в попередні роки ця цифра сягала двох сотень. Так, за два роки кількість дітей, які підлягають усиновленню, знизилася на 10%. 

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві всиновили малюка, якого покинули одразу після народження

Зараз на обліку служб у справах дітей перебувають 2035 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та 492 дитини підлягають усиновленню.  

Реклама

Також начальниця Служби у справах дітей Закарпатської ОДА проінформувала, що база даних кандидатів в усиновлювачі станом на 25.09.2021 р. налічує 46 кандидатів, з них 39 подружніх пар та 7 осіб. Більшість з них бажають усиновити дитину до 5 років.

За даними служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів? на території області за станом на 01.07.2021 року проживає 631 усиновлена дитина, за умовами проживання та виховання якої здійснюється нагляд.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно