Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На кордоні митники вилучили 14 новеньких айфонів, вартістю понад півмільйона гривень

На кордоні митники вилучили 14 новеньких айфонів, вартістю понад півмільйона гривень

На кордоні митники вилучили 14 новеньких айфонів, вартістю понад півмільйона гривень
Було виявлено не задекларовані 14 мобільних телефонів iPhone 13 Pro різних моделей.

Одразу 7 протоколів задокументували закарпатські митники відносно водія мікроавтобуса та пасажирів, які намагалися незаконно завезти на митну територію України новенькі мобільні телефони iPhone 13 Pro в обхід декларування та оподаткування. Порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України зафіксовано на митному посту «Лужанка».

ВІДЕО ДНЯ

Повертаючись з Євросоюзу на мікроавтобусі, водій та 6 пасажирів для проходження митного контролю свідомо обрали спрощену смугу – «зелений коридор». Тим самим підтверджуючи, що не переміщують товари, які необхідно декларувати та вартість яких перевищує 500 євро, дозволену митним законодавством для ввезення на одну особу.

На кордоні митники вилучили 14 новеньких айфонів, вартістю понад півмільйона гривень – 01
Реклама

При усному опитуванні всі семеро львів’ян підтвердили, що дотримуються порядку переміщення товарів через митний кордон України. «Під час митного контролю українці заперечили наявність будь-яких товарів в обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України», – розповідають інспектори митного посту «Лужанка».

Читайте також:
Чоловік не зміг пояснити патрульним, звідки в нього взявся айфон
Реклама

Та закарпатські митники вирішили перевірити співвітчизників на доброчесність, вивантаживши з багажного відсіку транспортного засобу всі речі та детально оглянувши кожен багаж.

Відтак, було виявлено не задекларовані 14 мобільних телефонів iPhone 13 Pro різних моделей та IMEI, загальною вартістю 562984 грн. Громадяни України визнали виявлений товар своєю власністю, виправдовуючись, що придбали по два iPhone 13 Pro в Австрії для власних потреб.

На кордоні митники вилучили 14 новеньких айфонів, вартістю понад півмільйона гривень – 02
Реклама

Тож, українці порушили встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. Тобто, переміщення через митний кордон України особами, які формою проходження митного контролю обрали «зелений коридор», товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму.

Предмети порушення митних правил в порядку статті 511 Митного кодексу України вилучено та передано на склад митниці до остаточного рішення суду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно