Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лідер української збірної з біатлону Олена Підгрушна виборола бронзу на черговому етапі Кубка світу

Лідер української збірної з біатлону Олена Підгрушна виборола бронзу на черговому етапі Кубка світу

Лідер української збірної з біатлону Олена Підгрушна виборола бронзу на черговому етапі Кубка світу
Дарья Домрачева перемогла у спринті на етапі Кубка світу в Оберхофі, у найближчої переслідувачки білоруська прима виграла півхвилини. В останні дні чув скарги на московську погоду, мовляв, снігу...

Дарья Домрачева перемогла у спринті на етапі Кубка світу в Оберхофі, у найближчої переслідувачки білоруська прима виграла півхвилини.

ВІДЕО ДНЯ

В останні дні чув скарги на московську погоду, мовляв, снігу не вистачає, атмосфера свята не відчувається. Повністю з цим згоден. Але ж не тільки у нас є такі проблеми. Погляньте на німецький Оберхоф. Сльота, брудна траса, туман... Така тепла зустріч була уготована біатлоністам у перший день етапу Кубка світу. Хіба що гігантські натовпи вболівальників, створили незабутню атмосферу, скрашували всі погодні недоліки і заводили спортсменів.

До Олімпіади в Сочі залишається трохи більше місяця, і всі ми відчуваємо її наближення. Досить було поглянути на старт-листи спринтерських гонок в Оберхофі, щоб зрозуміти, біатлоністи готуються до чогось значно серйознішого, ніж до звичайного етапу Кубка світу. Зазвичай спортсмени пропускають етап у Антерсельви, щоб заощадити сили, завзяття перед чемпіонатом світу. Зараз же ціла група добірних учасників біатлонного каравану відправилися готуватися за власними програмами. Зокрема, не приїхали в Оберхоф Ольга Зайцева і Катерина Глазиріна, вони нині тренуються під пильним оком Вольфганга Піхлера. З інших дзвінких імен, які відмовилися від поїздки на перший німецький етап, можна виділити Марі-Лор Брюне, Анастасію Кузьміну, Тею Грегорин, Яну Герекову.

Реклама

Але й без цих гідних спортсменок у Німеччині було, на кого подивитися. Лідери Кубка світу Габріела Соукалова, Ірина Старих і Селіна Гаспарен прибули у Оберхоф, приїхала і Дарина Домрачева, яка пропустила етап в Ансі. Власне, всі перераховані дівчата і називалися в числі головних фаворитів, за традицією експерти не забували згадати і Туру Бергер, для якої нинішній сезон поки що виходить кошмарним.

У першій групі стартувала Габріела Соукалова. Відразу стало зрозуміло, що чешка не розгубила форму за різдвяні свята, от тільки точність на цей раз була з нею заодно. Першу осічку Габі допустила останнім пострілом у "лежанні", а "стійка" і зовсім на 60 відсотків вийшла невдалою. Перший серйозний орієнтир для суперниць встановила Олена Підгрушна, повністю справившися з першою стрільбою. Правда, варто було їй показати свій результат, як слідом Кайса Мякяряйнен поліпшила його на 22 секунди. Фінка розігналася просто фантастично. Якщо за один перший круг вона виграє третину хвилини від не самої повільної Підгрушної, то це багато про що говорить. А адже при цьому українка стріляла набагато швидше...

Реклама

Зовсім не вийшла гонка у Селіна Гаспарен, переможниці останніх двох спринтерських гонок в Хохфільцені і Ансі. По 2 рази вона промахнулася на кожному з рубежів, так і на лижні вона була не така переконлива, як в Австрії чи Франції.

Але повернемося до пари Підгрушна - Мякяряйнен. До другої стрільби фінка обійшла на трасі українку, хоча на старті між ними було рівно 30 секунд. Проте підступна "стійка" знову подовжила дистанцію для Кайси - вона вирушила на додаткові 300 метрів. Підгрушна подібних вільностей собі не дозволила - ідеальна стрільба повернула їй віртуальне лідерство. Але за 2,5 кілометра Мякяряйнен зуміла відіграти 1,3 секунди і навіть привезла для своєї дуельної суперниці близько 7 секунд.

В той час, як Кайса фінішувала, Дар'я Домрачева тільки підбиралася до першої стрільби. В цьому році вправи на рубежі зовсім вже вийшли з-під контролю білоруської прими. Ніколи не знаєш, в який момент вона намаже. Якщо пам'ятаєте, в Естерсунді вона була близька до перемоги у переслідуванні, але тоді гонку зупинили через жахливі погодні умови. Після того удару Домрачева не кращим чином виступила в Австрії, а до Франції вирішила не їхати. Як виявилося, це рішення було вірним. Їй вдалося за три тижні перезавантажитися, і сьогодні ми побачили справжню білоруську ракету. Після першої стрільби вона лише 4 секунди поступалася Мякяряйнен. А потім вона підвищила темп, та ще й зі "стійкою" впоралася краще, ніж фінка, допустивши лише одну помарку. Все це вилилося в 30-секундну перевагу, що дуже важливо напередодні гонки переслідування. Домрачева показала найкращу швидкість, так і стрілянина на цей раз була близька до кращих зразків.

Реклама

Росіянки, на жаль, сьогодні не порадували ні стріляниною, ні ходом. Шумілова відзначилася трьома промахами у "стійці", Старих зібрала колекцію з трьох промахів за два кола, Вілухіна дала збій лише раз, але ногами поступилася під дві хвилини. Юр'єва програла і того більше... Несподівано кращою в російській команді стала Яна Романова - 11-е місце, і це з двома промахами лежачи, у Вілухіна 15-я позиція, Старих, незважаючи на більш-менш стерпний хід, замкнула двадцятку... Назарова Валентина шансом не скористалася - 5 неточних пострілів... Пишатися нам особливо нічим.

Варто відзначити непоганий виступ за мірками нинішнього сезону Тури Бергер. Вона допустила Три промахи, але вони не завадили їй зайняти 4-е місце, норвежка була швидка, але не невловима, як Дарина Домрачева!

Олександр Служаков

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно