Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутат-регіонал придумав як "відмазати" правоохоронців, що розганяли мирні акції на Майдані

Депутат-регіонал придумав як "відмазати" правоохоронців, що розганяли мирні акції на Майдані

Депутат-регіонал придумав як "відмазати" правоохоронців, що розганяли мирні акції на Майдані
Депутат Партії регіонів Микола Левченко зареєстрував законопроект про звільнення від відповідальності правоохоронців та їх керівництва, які причетні до розгону масових акцій, що відбувалися з 21...

Депутат Партії регіонів Микола Левченко зареєстрував законопроект про звільнення від відповідальності правоохоронців та їх керівництва, які причетні до розгону масових акцій, що відбувалися з 21 листопада і тривають надалі.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідна інформація розміщена на сайті Верховної Ради.

"Проект Закону про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування працівників правоохоронних органів та посадових осіб, а також усіх інших учасників подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" зареєстрований в парламенті 25 грудня.

Реклама

Текст документу на сайті Ради ще не оприлюднений, однак прес-служба Партії регіонів розмістила коментар Левченка на своєму сайті.

Депутат вважає, що законопроект про звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій порушує "конституційні права і свободи" силовиків.

Реклама

У зв’язку з цим, на думку Левченка, виникла необхідність у прийнятті закону "спрямованого на відновлення порушених прав громадян, забезпечення їх конституційної рівності перед законом".

"Законопроектом пропонується звільнити від відповідальності працівників правоохоронних органів і посадових осіб, які брали участь в організації та забезпеченні охорони громадського порядку під час акцій протесту та масових заходів у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності цим законом", - зазначив "регіонал".

Також документом передбачається, що всі кримінальні провадження та провадження у справах про адміністративні правопорушення, службові розслідування, відкриті або призначені з приводу організації та забезпечення охорони громадського порядку під час акцій протесту та масових заходів, підлягають закриттю або завершенню.

Реклама

При цьому, за словами Левченка, нові кримінальні провадження та провадження у справах про адміністративні правопорушення, а також службові розслідування не можуть бути відкриті або призначені з приводу організації та забезпечення охорони громадського порядку під час акцій протесту та масових заходів у 2013 році.

Пізніше Левченко уточнив, що його закон не спрямований на найвище керівництво МВС. "Захарченко тут ні до чого", - сказав політик.

"Законопроект про пересічних співробітників - він про тих, хто був на Майдані, він не стосується тих, хто сидів у кабінетах. Цей проект про тих, кому по касках били, про тих, кого били ланцюгами і бризкали газом", - додав він, повідомляють "Новости Донбасса".

Як відомо, жодного з правоохоронців за розгін масових акцій не затримали. Водночас перед судом постали більше десяти активістів.

19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Проект звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.

23 грудня президент Віктор Янукович підписав цей закон.

24 грудня заступник голови Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик заявив, що закон про "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" не може бути застосований на практиці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно