Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Україна та Росія таки домовилися про знижку на газ

Україна та Росія таки домовилися про знижку на газ
"Нафтогаз України" і "Газпром" у присутності президентів України і Росії підписали доповнення до Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік" від...

"Нафтогаз України" і "Газпром" у присутності президентів України і Росії підписали доповнення до Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік" від 19 січня 2009 року. Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання президент Росії Володимир Путін, підписаний документ дозволяє "Газпрому" постачати газ в Україну за ціною $ 268,5 за тис. кубометрів, тоді як зараз вона становить понад $ 400.

ВІДЕО ДНЯ

"У всякому разі, ми вважаємо, що це теж тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості мають і будуть досягнуті. Це стосується і поставок газу на Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі", - заявив президент РФ.

"Росія готова і надалі йти назустріч нашим партнерам, але перед нами стоїть завдання виробити дійсно ефективну і довгострокову схему взаємодії. Перейти від постійних дискусій про ціну до прагматичної кооперації - як з поставок газу на Україну, так і з надійного транзиту" , - додав Путін.

Реклама

Він нагадав, що завдяки ухваленому в 2010 році рішенню Україна вже отримує знижку в ціні на російський газ, що дозволило українцям заощадити $ 10 млрд.

Зі свого боку президент України Віктор Янукович заявив, що "ціноутворення - продукт нашої спільної роботи" . "Ми повинні думати, як виробити роботу, яка б створювала мотивації для двох сторін. І маю на увазі створити прозорість роботи української газотранспортної системи. І в нафтогазовій сфері організувати співпрацю. У нас великі перспективи і спільні проекти, які можна реалізовувати", - зазначив він.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно