Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві оштрафували чоловіка, який писав гидоту про колишню у під’їзді

У Мукачеві оштрафували чоловіка, який писав гидоту про колишню у під’їзді

У Мукачеві оштрафували чоловіка, який писав гидоту про колишню у під’їзді

Мукачівський міськрайонний суд оштрафував місцевого мешканця за написання образ про колишню по стінах під’їзду. Подружжя розлучилося у 2018 році, жінка самостійно виховує спільного сина, проте суд уже не вперше карає чоловіка за ставлення до колишньої дружини: після написів на стінах чоловік вдався до написання образливих SMS, які суд визнав домашнім насильством.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначається у тексті судового рішення, обвинувачений на початку жовтня 2021 року затіяв сварку з колишньою дружиною, а потім обписав образливими словами стіни під’їзду будинку, в якому мешкає жінка: «Під час сварки Руслан Б. ображав Людмилу Б. нецензурними словами, після чого написав про неї в під’їзді будинку образливі слова», – йдеться у рішенні суду.

Читайте також:
На Закарпатті побільшало розлучень та поменшало шлюбів
Реклама

Суддя Мукачівського міськрайонного суду Володимир Носов дослідив матеріали справи та розцінив дії Руслана Б. як домашнє насильство. Обвинувачений на судове засідання не прийшов, обставин, які б пом’якшували його відповідальність за вчинене, у суді не озвучили.

Відтак, суддя визнав Руслана Б. винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (домашнє насильство фізичного, психологічного чи економічного характеру) та зобов’язав сплатити штраф у розмірі 170 грн. Чоловік має право на оскарження постанови суду протягом десяти днів.

Реклама

Зазначимо, попереднім рішенням Мукачівський міськрайонний суд, оштрафував Руслана Б. за образливe SMS-повідомлення колишній дружині. У постанові суду не вказувалось, що саме написав обвинувачений, вказано лише, що повідомленням він принизив честь та гідність колишньої дружини.

SMS кваліфікували як психологічне домашнє насильство, за що чоловікові також присудили штраф у 170 грн. Це – мінімальне покарання, передбачене статтею про домашнє насильство.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно