Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор відзначає ювілей

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор відзначає ювілей

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор відзначає ювілей

Сьогодні, 4 листопада, митрополиту Мукачівському і Ужгородському Феодору виповнюється 55 років. Нижче публікуємо привітання від імені духовенства, чернецтва та вірян Мукачівської єпархії.

ВІДЕО ДНЯ

"Від імені духовенства, чернецтва та вірян Мукачівської єпархії прийміть щирі вітання зі святом ікони Пресвятої Богородиці «Казанська» та 55-річчям з дня Вашого народження!

Дозвольте сьогодні разом з Вами увійти у радість Господню. За словами пророка Ісаї: «Ти помножиш народ цей, Ти збільшиш йому радість. Вони перед лицем Твоїм будуть радіти, як радіють в жнива, як тішаться в час, коли ділять плоди праці!» (Іс. 9:3-4).

Реклама
Читайте також:
 "Сповідь єднає людину з Христом", – Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор

В діалозі з самарянкою Господь звертається до кожного з нас із своєрідним закликом, змістом якого є пошук Богом тих людей, які будуть служити Йому «в Дусі та Істині» (Ін. 4:21-24). Отже, мета нашого життя – служіння Істині і Правді.

Реклама

У світі є безліч професій, покликань та служінь. Однак, тільки в Церкві на онтологічному рівні звершується те, що ми називаємо жертовністю, самопожертвою і самовіддачею. Ця віддача себе іншим в Церкві часом незрозуміла світові, однак вона звершується заради того, аби хоч деякі були Христові (1 Кор. 9:22). Найбільше ця аксіома реалізовується в Церкві, як Тілі Христовому (Єф. 1:21-23), служителями Якого є наступники апостолів – єпископи, священики, диякони та весь клір церковний.

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор відзначає ювілей – 01

Вас, Владико, Господь обрав бути Його апостолом, Його проповідником, Його прикладом. Це надзвичайно важке, але водночас, з допомогою Божою, радісне і спасительне служіння. Бути архієреєм в наш час – це означає бути сповідником, бути самовідданим проповідником і безстрашним послідовником Голгофи. Незчисленні результати Вашого служіння в Мукачівській єпархії, а також сиве волосся і борода – свідчать про це!

Реклама

У Вашому житті Ви дотримуєтеся багатьох правил і постулатів, які притаманні Вам. Разом з тим, вони Владико формують і нас. Ми вчимося від Вас тому, як потрібно служити людям і любити Бога!

Спостерігаючи за Вашим життям, поневолі хочеться про Вас сказати словами відомого вислову: «Дай відбутися тому, що задумано не тобою, але для тебе». Все в житті Ви приймаєте, як волю Божу і неухильно дотримуєтеся настанов священноначалля Української Православної Церкви. «Ми нашого Бога нікому не віддамо» – ось девіз Вашого життя!

Ви незвичний архієрей. Ви любите і прославляєте таких святих, які є маловідомі і скриті від цього світу. Ви любите носити немочі безсильних і втішати засмучених, бути годувальником і батьком осиротілих. Вашим невтомним і жертовним служінням світ на власні очі пізнає, що таке християнська віра, яка діє любов’ю (Гал. 5:6). За словами відомого французького письменника, Ваше серце «багатіє від того, що воно віддає».

Читайте також:
Митрополит Феодор сповістив, що в одному із монастирів Закарпаття замироточила ікона

Сьогодні Вам життя виставило дві п’ятірки! В ці роки Ви досягли практично всіх регалій і вершин в архієрейському служінні. Божою силою, Ви зробили неможливе – утримали нашу єпархію в канонічній Церкві! Завдяки Вам, керуючий архієрей древньої Мукачівської кафедри вперше став Митрополитом! Але, найбільш радісним для нас є те, що Ви є з тих архієреїв, які всі свої здобутки приписують не собі, а Йому!

Про що Ви думаєте в день свого народження? За що дякуєте? Які проєкти на завтра у Вас? Відповідь на ці питання є тільки у Вашій свідомості! Однак, думається, що всі Ваші молитви в цей день адресовані до Бога за Його милість до Вас! За те, що дав Вам таких чудових батьків, за те, що дає сил нести іноді непосильне в житті, за те, що є так, як є!

Дорогий Владико Феодоре! Ще раз і ще раз у Ваш день появи на світ молитовно бажаємо Вам кріпості душевних і тілесних сил, щоби у радості духовній, а не зітхаючи, Ви могли представити плоди своїх трудів перед Богом: «Ось я і діти, яких дав мені Господь» (Іс. 8:18).

Реклама

Нехай Всемилостивий Спаситель, проливає Своє Божественне світло на всі шляхи Вашого життя, даруючи невичерпну наснагу трудитися на благо Святої Матері Церкви і Українського народу. Многая і благая Вам літа!"

Інтернет-видання "PMG.ua" приєнується до привітань і бажає Владиці Феодору міцного здоров’я, віри і духовних сил, благополуччя і мирного неба, щирих молитов, поваги і світлої надії. Бажаємо, щоб обраний шлях був світлий і легкий. Миру Вам, великої любові і шанування. Вітаємо Вас із прекрасним ювілеєм.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно