Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мережу соціальних магазинів започатковують в громадах області

Мережу соціальних магазинів започатковують в громадах області

Мережу соціальних магазинів започатковують в громадах області
ВІДЕО ДНЯ

Перший магазин, у якому всі охочі зможуть безкоштовно отримати одяг та продукти, сьогодні запрацював у Великому Березному. Його разом з помічниками відкрила засновниця благодійного фонду «Віра, Надія, Любов» Римма Митрак. Відкривати соціальні магазини в ОТГ буде команда «Слуги Народу».

Принцип роботи дуже простий: одяг, продукти, взуття, іграшки та все, що може згодитися нужденним, збирають волонтери та передають сюди всі охочі, а ті, хто потребує просто забирають це, не витрачаючи ані копійки:

Реклама

«З приміщенням допомогла ОТГ, місцеві депутати відреагували на наше звернення і допомогли. Магазин працюватиме щодня, з 10 до 16.00, крім вихідних. На місці, формально, людина надає показує паспорт і лист-заяву на наш фонд, що йому треба певну допомогу. Так ми розширимо базу людей, котрі потребують допомоги, і уникнемо зловживань. Кожен, хто сюди прийде, зможе взяти скільки треба і чого треба йому та його родині. Зараз найбільша потреба у продуктах. Зараз збираємо, зокрема, набори подарунків на Різдво та Миколая, будемо розвозити їх нужденним у віддалені села, одиноким людям», – каже ініціаторка відкриття соціального магазину Римма Митрак.

Читайте також:
В одній із шкіл Мукачева провели доброчинну акцію, аби допомогти жителю Ракошина
Реклама

На відкриття приїхали народний депутат Михайло Лаба, голова Закарпатської облради Олексій Петров і депутати обласної ради від «Слуги Народу». Кажуть: створюватимуть мережу соціальних магазинів у громадах:

«Знаю, що благодійні організації потребують приміщень для складів та пунктів допомоги - про це сьогодні почув і від Римми, і волонтерок, які підтримують, зокрема, наших військових. Обласна рада має об’єкти, які не використовуються. Розглянемо можливість відремонтувати їх, наприклад, у рамках програми «Турбота», і передати в управління благодійним громадським організаціям», – зазначив Олексій Петров.  

Долучитися до проекту волонтерів може кожен: допомагаючи грошима благодійній організації «Віра, Надія, Любов», приносячи речі та продукти у магазин або надсилаючи поштою.

Реклама

Адреса магазину: смт. Великий Березний, вулиця Шевченка, 71

Реквізити для допомоги:

UA143123560000026007300548317

Благодійна організація БФ «Віра Надія Любов»

Код ЄДРПОУ 39685464

МФО 312356, ЗОУ АТ «Ощадбанк».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно