Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відбулося позапланове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

На Закарпатті відбулося позапланове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

На Закарпатті відбулося позапланове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

Під керівництвом голови облдержадміністрації Анатолія Полоскова відбулося позапланове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, де розглянули низку важливих питань.

ВІДЕО ДНЯ

«Найголовніше – забезпечення гарантованого енергоживлення закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19. Зараз у Закарпатті 15 таких осередків, всі вони забезпечені автономними джерелами живлення різної потужності. Для безперебійної діяльності роботи в умовах підвищеного навантаження будуть перевірені генератори та інші джерела енергопостачання», – зауважив Анатолій Полосков.

За його словами, комунікація з ПрАТ «Закарпаттяобленерго» та АТ «Закарпатгаз» продовжується, оскільки інформування про проведення планових, планово-профілактичних ремонтів є обов’язковим для оперативного підключення закладів до резервних ліній енерго- та газопостачання.

Реклама
Читайте також:
Майже 150 невакцинованих учителів відсторонили від роботи на Закарпатті

На засіданні обговорили й готовність області до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022: з ТОВ «Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" укладено 92 договори, завдяки яким забезпечено постачання природного газу на 404 об’єктах соціальної сфери, а саме: 194 заклади середньої освіти, 178 дошкільних закладів та 32 заклади охорони здоров’я.

Реклама

Також комісія розглянула питання стабільної санітарно-епідемічної ситуації в області. Фахівці перед початком навчального року перевірили діяльність харчоблоків та провели лабораторні дослідження води. Було виявлено чимало порушень, серед яких – відсутня або несправна витяжна вентиляція, недостатня кількість технологічного і холодильного обладнання, у результаті чого керівникам та власникам закладів підготовлено 289 приписів і пропозицій.

«Для закладів освіти є важливим наявність питної води, тому перевірки окремо проводили й за цим напрямком. У певних освітніх осередках виявлені порушення, тому потрібно контролювати якість питної води систем централізованого водопостачання та стічної води систем централізованого водовідведення відповідно до технічного регламенту», – зазначив Анатолій Полосков.

Окрім цього, у межах комісії розглянули стан техногенної безпеки потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки області, дотримання на території області вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України та підбили підсумки купального сезону 2021 року.

Реклама

До засідання долучилися керівники УСБУ та ГУНП в Закарпатській області, Закарпатської обласної прокуратури та інші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно