Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • УжНУ налагодив співпрацю з провідними закладами вищої освіти Узбекистану

УжНУ налагодив співпрацю з провідними закладами вищої освіти Узбекистану

УжНУ налагодив співпрацю з провідними закладами вищої освіти Узбекистану

Із 22 до 27 листопада  ректор УжНУ Володимир Смоланка перебував в Узбекистані у складі офіційної делегації Міністерства освіти і науки України. Делегація на чолі із міністром Сергієм Шкарлетом мала надзвичайно щільний графік, адже метою робочої поїздки був розвиток українсько-узбекистанського освітнього, науково-технічного та інноваційного співробітництва. визначення подальших заходів, спрямованих на розвиток та підвищення ефективності двосторонньої співпраці.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє прес-служба МОН, українська делегація зустрілася з Міністром вищої та середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан паном Тошкуловим Абдукодиром Хамідовичем, а також заступником Прем’єр-міністра Республіки Узбекистан – Міністром туризму та спорту, ректором Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях», паном Абдухакімовим Азізом Абдукахаровичем.

Читайте також:
УжНУ переходить на дистанційну форму навчання
Реклама

У рамках візиту ректор УжНУ Володимир Смоланка підписав договір про співпрацю із Самаркандським університетом і Самаркандським державним медичним інститутом.

УжНУ налагодив співпрацю з провідними закладами вищої освіти Узбекистану – 01
Реклама

Учасники  української делегації також відвідали технопарк «INNO» у м. Ташкент. Це сучасний інноваційний центр, який облаштований передовими технологіями в галузі робототехніки, енергетики, електротехніки та біотехнологій. Українська делегація мала змогу ознайомитися із лабораторіями зварювання, електроерозійної обробки, обробки дерева та пластмаси, приміщення для стартапів.

Як повідомляє Інформаційно-видавничий центр УжНУ, крім цього, представники МОН та закладів вищої освіти України взяли участь у 1-му Форумі ректорів українських та узбецьких університетів на базі Ташкентського державного транспортного університету, відвідали виставку  InnoWeek 2021, яку організувало Міністерство інноваційного розвитку Республіки Узбекистан для представлення потенціалу та результатів діяльності у сфері науки, високих технологій, інновацій та інвестиційних проєктів.

Нагадаємо, на жаль, нещодавно передчасно помер знаний викладач УжНУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно