Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шахраї в Україні "взялись" за дівчат (хто в небезпеці)

Шахраї в Україні "взялись" за дівчат (хто в небезпеці)

Все частіше українок шахраї запрошують на нібито кастинги, вони пропонують взяти участь у програмі про красу, де ті погоджуються на пластичну операцію. За участь у конкурсі дівчатам пропонують 500 тис. грн, а переможцям обіцяють аж 3 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

Але для початку потрібно скинути оголене фото. Після того, як довірливі дівчата їх скидають, шахраї зберігають їх собі та вимагають гроші за те, щоб їх не виклали в інтернеті.

Одна з дівчат розповіла журналістам про аферу. Аліна відповіла на таке оголошення та почала листуватися з так званими організаторами. Дівчина написала, що нібито хоче збільшити груди. Організатори почали розпитувати її дані та попросили скинути фотографію.

Реклама
Читайте також:
Резонансне викриття на Закарпатті: шахраї фіктивно "зарахували" студента у місцевий ВНЗ

Вона запитала, яке це має бути фото, та попросила надіслати приклади. Псевдоорганізатори надіслали їй фотографії голих дівчат, де видно обличчя.

Реклама

Як сказали шахраї, дівчина має спочатку надіслати фото, а потім її відправлять на огляд до хірурга. Аліна кілька днів відтягувала момент, коли їй потрібно було надіслати оголене фото. Дівчина вирішила надіслати своє фото, але на ньому вона не була повністю оголена. Організаторів це не влаштувало і від неї вимагали фотографії у повністю оголеному вигляді.

Зрештою Аліна написала на офіційну сторінку телеканалу. Там їй повідомили, що ні про який кастинг раніше не чули. Також зазначили, що ніколи не просять надсилати інтимні знімки.

Як розповів фахівець, аферисти після того, як дівчина скидає фото, їх зберігають, а згодом вимагають гроші. Вони погрожують викласти інтимні знімки в інтернеті.

Реклама

Законом України забороняється розповсюджувати особисті фотографії. "Один із видів здирництва – вимагання від людини грошей в обмін на нерозповсюдження інтимних фотографій", – говорить адвокат Лаврентій Царук.

Фахівець зазначає, що це дуже серйозний злочин. За нього можна отримати реальний строк – 5-7 років. У зону ризику особливо можуть потрапити люди з низькою самооцінкою та підлітки. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно