Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Переполох у Великих Лучках: медики розповіли, що коїлось у селі

Переполох у Великих Лучках: медики розповіли, що коїлось у селі

Переполох у Великих Лучках: медики розповіли, що коїлось у селі

На диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги у неділю, 5 грудня, поступив виклик із повідомленням про утоплення.

ВІДЕО ДНЯ

Людина, яка телефонувала, розповіла, що біля мосту у селі Великі Лучки з річки Латориця витягнули потерпілого у вкрай важкому стані. На виклик виїхала лікарська бригада №708.

Як з’ясувалося, троє місцевих чоловіків пливли на човні і натрапили на корч… Човен перевернувся. Двоє спромоглися виплисти, а третього накрило перевернутим догори човном.

Реклама
Читайте також:
Встигла написати повідомлення у Facebook: усі подробиці моторошної аварії у Великих Лучках

Протягом півгодини чоловік перебував у крижаній воді. Мешканці села та перехожі допомогли витягнути його на берег. На щастя, серед присутніх були люди обізнані у наданні першої допомоги і, за словами лікаря екстреної медичної допомоги Віталія Чоповді, саме це врятувало життя 55-річного Степана.

Реклама

«До приїзду «швидкої» чоловіку робили штучне дихання, звільнили дихальні шляхи від багнюки та води. Медична бригада була на місці події вже за декілька хвилин. На момент огляду лікарем чоловік вже не реагував на подразнення, був дуже холодний, тахікардія перевищувала 150 ударів за хвилину»,– розповіли медики «PMG.ua».

Чоловіка негайно перенесли до автомобіля «швидкої», однак під час транспортування в нього зупинилось дихання. Медики діяли блискавично. Лікар Віталій Чоповдя та фельдшер Тетяна Жабур приступили до реанімаційних заходів. І за декілька хвилин дихання відновилося.

Одразу ж потерпілому почали інфузійне введення розігрітого до 40 градусів фізіологічного розчину. І вже за декілька хвилин стан пацієнта стабілізувався, тахікардія знизилась до 85-90 уд. за хв., чоловік опритомнів. Його доставили до приймального відділення Мукачівської ЦРЛ.

Реклама

А вже на ранок, коли бригада «швидкої» поцікавилась самопочуттям «потопельника». З’ясувалося, що чоловік вже кілька годин як пішов додому. Жодних наслідків, які б становили небезпеку його життю, на щастя, не було.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно