Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Папу Римського Іоана Павла ІІ визнали святим

Папу Римського Іоана Павла ІІ визнали святим
Богословська комісія Ватикану визнала Папу Римського Іоанна Павла II святим. Дослідники знайшли докази чотирьох див, здійснених одним з найпопулярніших понтифіків в історії католицької...

Богословська комісія Ватикану визнала Папу Римського Іоанна Павла II святим. Дослідники знайшли докази чотирьох див, здійснених одним з найпопулярніших понтифіків в історії католицької церкви.

ВІДЕО ДНЯ

Процедура беатифікації зайняла кілька років. Очікується, що офіційна церемонія відбудеться в грудні.

Папа Іоанн Павло II стане святим, заявила минулої п'ятниці прес-служба Ватикану. Спеціальна богословська комісія підтвердила факт чотирьох офіційно задокументованих див, і в п'ятницю вранці Папа Римський Франциск підписав указ.

Реклама

Спеціальна комісія студіювала інформацію про життя Папи, включаючи листування, а також особисті записи, зроблені до того, як Кароль Войтила став головою Церкви. Зібрані дані були направлені до Конгрегації канонізації святих. Головним постулатором беатифікації Іоанна Павла II став польський священик Славомир Одер, а його формальним опонентом, покликаним оскаржувати твердження про здійснені понтифіком дива, - римський священик Джузеппе д'Алонсо.

До третьої річниці смерті Папи був повністю підготовлений так званий рositio - звіт про життя понтифіка в 2 тисячі сторінок. Одер встиг вивчити багато документів і заслухав свідчення понад 100 свідків, які знали Іоанна Павла II, а також очевидців або учасників здійснених ним див. Утім, головною стала історія 46-річної французької черниці Марі Симон-П'єр. Вона страждала, як і сам понтифік, від хвороби Паркінсона, проте жінка вилікувалася в червні 2005 року, через два місяці після смерті Папи, звернувшись до нього з молитвою про допомогу.

Реклама

Цей випадок вивчали медики й богослови, які дійшли висновку, що подія не має наукового пояснення.

У 2011 році богословська комісія зарахувала Іоанна Павла II до лику блаженних, максимально наблизивши його до рангу святих. Зазначається, що сам Іоанн Павло II беатифікував понад 1,3 тисячі осіб і канонізував 482 святих, тобто більше, ніж всі його попередники, разом узяті з 1588 року, коли була прийнята нинішня процедура зарахування до лику блаженних і святих.

***

Реклама

Іоанн Павло II, який займав Святий Престол майже 27 років, помер у квітні 2005 року.

Спеціальна комісія кардиналів і єпископів визнала перше диво, що відбулося при заступництві Іоанна Павла II у січні 2011 року. Кардинали і єпископи розглядали питання дива після комісії медиків, які в кінці грудня 2010 року не змогли за допомогою природничо-наукових методів пояснити факт зцілення від хвороби Паркінсона 49-річної французької черниці Марі Симон-П'єр.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно