Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Якою буде погода на Новий рік 2022

Якою буде погода на Новий рік 2022
Погода на Новий рік 2022 від двох синоптиків. Прогноз, чи буде сніг на Новий рік та Різдво.

У перших числах грудня Україну припорошило снігом. Особлива краса в Карпатах, де снігу намело майже метр. Гірськолижні курорти вже увімкнули снігові гармати й додають штучного снігу поверх природного, тим самим готуються до старту сезону.

ВІДЕО ДНЯ

Грудень – це період активної підготовки до свят. Відповідно, чималу кількість цікавить, якою буде погода на Новий рік 2022? Адже, плануючи свій відпочинок, важливо хоча б приблизно знати метеокартину.

Читайте також:
Драгобрат замело снігом. Опубліковано казкове відео
Реклама

Заввідділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух у коментарі виданню "Факти" зазначила, що точно прорахувати, чи буде сніг на Новий рік, дуже важко.

"Ще жоден метеоролог у світі не навчився точно передбачити погоду на місяць уперед", – каже вона.

Реклама

"Але можна говорити про те, що через глобальне потепління все більша частина опадів взимку випадає у вигляді дощу, а не снігу. Сніговий покрив якщо і з’являється, то, як правило, не надовго. Це проблема, адже наші річки мають переважно снігове живлення. Якщо снігу не буде, загостриться проблема забезпечення водою", – зазначила Віра Балабух.

А от завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова своєю чергою передбачила, що снігу в новорічну ніч не буде. Та й на початку січня снігового покриву також не передбачається. А все через температурний режим. Перед святами обіцяють невеликі плюси, тому сніг, якщо і випаде, довго не пролежить.

Погодні сайти поки підтверджують таку метокартину. Зараз вони показують на новорічні свята невеликі мінусові значення вночі та від +1 до +3 градусів вдень. В Карпатах, звичайно, трохи холодніше.

Реклама

Довгостроковий тенденційний прогноз погоди показує, що значна мінусова температура очікується ближче до Різдва. Погода на Різдво 2022 року обіцяє порадувати також снігом.

Точний прогноз погоди на Новий рік 2022 з’явиться ближче до католицького Різдва (25 грудня). Адже синоптики вже неодноразово наголошували, що передбачити погоду можна у період до 5 днів. Максимум – на 7 днів.

Раніше синоптики розповіли, якою буде погода на грудень 2021 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно