Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Не будемо чекати 30-50 років": що сьогодні заявив Зеленський

"Не будемо чекати 30-50 років": що сьогодні заявив Зеленський

Президент Володимир Зеленський відкрив з’їзд послів України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави» в Гуті 21 грудня. Виступаючи на відкритті, він озвучив своє бачення змін, яких потребує українська дипломатія.

ВІДЕО ДНЯ

«Ми живемо в новій реальності, де глобальні зміни відбуваються щомісяця щотижня, навіть щодня. І не треба бути Генрі Кіссинджером, щоб дійти простого, логічного висновку, що в цих умовах ми маємо змінити стиль і філософію своєї зовнішньої політики. Сьогодні вона потребує багатьох речей, я хотів би зупинитися на чотирьох пріоритетних. Перша – це швидкість. З надмірно консервативної, а тому дуже повільної наша дипломатія має стати жвавою, динамічною, тобто швидкою», – заявив Зеленський.

Читайте також:
Володимир Зеленський зробив обнадійливу заяву
Реклама

Він нагадав, що 21 грудня виповнюється 14 років із дня, коли сусіди та партнери України – Польща, Словаччина, Угорщина, країни Балтії – увійшли до Шенгенської зони, а Румунія та Болгарія стали членами Європейського Союзу.

«Всі ми не можемо сьогодні прийняти тезу, яка також дуже популярна, про ЄС через 30 років, а НАТО – колись там, через років 50, десь там буде. Це демотивує всіх і уповільнює. Для швидкого руху ми не маємо марнувати час на якісь другорядні речі. Саме тому на початку я говорив про інший стиль діалогу», – додав президент.

Реклама

За його словами, Україна прагне «якомога скоріше» розблокувати мирне врегулювання війни на Донбасі, повернути окупований Крим, вступити до ЄС «в найближчі роки» і отримати «дуже чітку часову перспективу від НАТО».

«Хочемо її отримати в 2022 році. Для досягнення цього нам потрібна друга річ – креативність. Креативність, бажання швидкого результату змушує нас чекати усі можливі шляхи задля досягнення результату. Приклад цього – декларації на підтримку європейської перспективи України, які вже підписали сім країн», – сказав Зеленський.

Він закликав дипломатів «не чекати, поки хтось вирішить наші проблеми за нас, а щоденно шукати й пропонувати нові механізми».

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно