Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На роботі трагічно загинув хлопець: що вирішив суд

На роботі трагічно загинув хлопець: що вирішив суд

Із 21-річним працівником ТОВ «Закарпатенергокомплект» стався нещасний випадок і з летальним наслідком. Виконуючи роботи на лінії електромереж на висоті, хлопець упав і отримав травми, які призвели до його загибелі.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіли журналістці PMG.ua, молодий електромонтер працював на підставі цивільно-правового договору. Аналогічні договори мали укладені ще сім працівників цього товариства. Усі вони виконували роботи підвищеної небезпеки, котрі відповідно до вимог чинного законодавства потребують наявності відповідного дозволу.

 А залучення суб’єктами господарської діяльності для виконання робіт підвищеної небезпеки на підставі ЦПД фізичних осіб, у яких відсутній вказаний дозвіл, є порушенням вимог законодавства про охорону праці та промислову безпеку.

Реклама
Читайте також:
Із 25-річним закарпатцем на роботі стався нещасний випадок

Понад два роки тому спеціальна комісія розслідувала нещасний випадок. Власне, керуючись такою законодавчою нормою було винесено постанову про накладення штрафу на ТОВ за допуск 8 працівників без належного оформлення трудових відносин.  Вважаючи постанову неправомірною, ТОВ звернулося з позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду.

Реклама

Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість доводів сторін, оцінивши докази суб’єкта владних повноважень на підтвердження правомірності своїх дій та докази, надані позивачем, суд відмовив останньому в задоволені адміністративного позову. Таким чином, товариству таки доведеться сплатити штраф за порушення вимог законодавства про працю – у сумі понад мільйон грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно