Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сьогодні українські бухгалтери відзначають своє професійне свято

Сьогодні українські бухгалтери відзначають своє професійне свято

Сьогодні українські бухгалтери відзначають своє професійне свято
Сьогодні, 16 липня, українські бухгалтери відзначають професійне свято, встановлене указом Президента Леоніда Кучми від 18 червня 2004 року. Так, своє рішення голова держави тоді мотивував...

Сьогодні, 16 липня, українські бухгалтери відзначають професійне свято, встановлене указом Президента Леоніда Кучми від 18 червня 2004 року.

ВІДЕО ДНЯ

Так, своє рішення голова держави тоді мотивував "значним внеском співробітників бухгалтерських служб у розвиток фінансово-господарської діяльності підприємств, установ та організацій, зростання національної економіки".

У свою чергу український Президент Віктор Янукович у привітанні на своєму сайті вказав, що "ефективна робота бухгалтерських служб є запорукою оптимізації господарських, інвестиційних і фінансових процесів на підприємствах, в установах і організаціях, без чого неможливий стабільний соціально-економічний розвиток нашої держави". Голова держави закликав бухгалтерів сприяти інтеграції України до ЄС.

Реклама

Крім того, згідно з дослідженням кадровиків HeadHunter, дедалі частіше вакансії бухгалтерів вимагають міжнародного професійного сертифікату. Найбільш популярні документи - ACCA, DiplFR, CFH, CIPA. У середньому зарплата сертифікованих фахівців в 1,5 разу вища.

Зазначимо, що слово "бухгалтер" походить від німецького Buchhalter (Buch-книга, Halter - утримувач) - це фахівець, який працює за системою обліку відповідно до законодавчих норм.

Реклама

Сам термін виник наприкінці Середньовіччя. Так, у 1498 році імператор Священної Римської імперії Максиміліан I призначив на посаду "бухгалтера" одного зі своїх чиновників.

Додамо, що засновником сучасного бухобліку називають італійського монаха, математика Луку Пачолі, який розробив ключові принципи ведення облікових записів ще в 15 столітті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно