Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Від сьогодні ціни на залізничні квитки зростуть

Від сьогодні ціни на залізничні квитки зростуть
Із 16 липня підвищилися тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом у внутрішньому та міжнародному сполученнях. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці". Ціни на проїзд змінено...

Із 16 липня підвищилися тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом у внутрішньому та міжнародному сполученнях.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Ціни на проїзд змінено на білети для всіх категорій вагонів, окрім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ та приміських поїздів.

Реклама

"Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищилася на 10%. У міжнародному сполученні вартість збільшилася на 5% лише квиткової частини, що є однією із складових вартості проїзду (повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається із вартості квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір)", - уточнили у прес-службі.

Від сьогодні ціни на залізничні квитки зростуть – 01
Реклама

Зросли ціни на залізничні квитки. Таблиця прес-служби "Укрзалізниці"

Від сьогодні ціни на залізничні квитки зростуть – 02

Ціни на квитки зросли також для міжнародного сполучення

Реклама

"Квиткова частина – це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), що використовується під час курсування поїзда (інфраструктурна складова)", - пояснили у "Укрзалізниці".

Нові тарифи набули чинності у день опублікування у виданні "Офіційний вісник України" (№51 від 16 липня 2013 року) відповідних наказів Міністерства інфраструктури.

"Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні в плацкартному та купейному вагонах наразі підвищилася на 10%, наступний етап – з 1 жовтня вартість зросте теж на 10%", - уточнили в "Укрзалізниці".

"Підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дасть можливість лише частково зменшити збитковість пасажирських перевезень та спрямувати частину коштів на капітальний ремонт вагонів", - заявили у компанії-монополісті.

"Окрім того, зростання тарифів обумовлене необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних. Нагадаємо, що збитки "Укрзалізниці" від пасажирських перевезень лише у першій половині цього року склали близько 3,5 мільярдів гривень", - підсумували у прес-службі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно