Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні суди почали серйозно карати власників "євроблях"

В Україні суди почали серйозно карати власників "євроблях"

11 листопада 2021 року в Україні завершився термін пільгового розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Відтепер, за інформацією Дорожнього адвоката, суди почали масово карати власників "євроблях".

ВІДЕО ДНЯ

Так, за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезено за межі України, передбачено штраф 8 500 грн. Штраф виноситься поліцейським на місці зупинки (ч. 8 ст. 121 КУпАП). На перший раз автомобіль не вилучається.

Читайте також:
Водій безкоштовно віддав свою "євробляху" аби тільки не платити штраф 170 тисяч
Реклама

Якщо порушення вчинено цим же водієм повторно протягом року, то штраф складає вже 17 000 грн. Одночасно водій позбавляється права керування терміном на 1 рік з оплатним вилученням авто чи без такого (ч. 9 ст. 121 КУпАП).

Тобто, якщо працівник поліції виявляє факт керування таким транспортним засобом вперше, то накладається штраф на місці зупинки розміром 8 500 грн. Якщо ж таке порушення виявляється повторно протягом року, тоді складається протокол про адміністративне правопорушення, який передається на розгляд суду. Суд виносить рішення в межах санкції за ч. 9 ст. 121 КУпАП.

Реклама

До закінчення періоду пільгового розмитнення складення працівниками поліції матеріалів по автомобілях з іноземною реєстрацією було рідкісним явищем. Такі матеріали складалися переважно у Харківській області та поодиноко в інших регіонах. Однак, після закінчення пільгового періоду кількість випадків оформлення працівниками поліції таких порушень значно зросла. У більшості випадків суди призначають сплату штрафу у розмірі 17 000 грн та позбавляють права керування терміном на 1 рік.

Якщо ж водій, позбавлений права керування, сяде знову за кермо будь-якого транспортного засобу, його очікує наступний штраф 20 400 грн (ч. 4 ст. 126 КУпАП). Якщо ж водій вирішить сісти за кермо повторно протягом року, то відповідальність подвоїться до 40 800 грн (ч. 5 ст. 126 КУпАП).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно